Svijet osiguranja

Zaračunata bruto premija u 2018. je premašila vrijednosti iz rekordne 2008.

Zaračunata bruto premija društava za osiguranje u Republici Hrvatskoj u 2018. godini iznosila je 9.856 milijuna kuna što je porast od 8,8% u odnosu na 2017. Zaračunata bruto premija društava za osiguranje u Republici Hrvatskoj u 2018. za neživotna osiguranja porasla je 605,8 milijuna kuna (9,9%), te za životna osiguranja 194,0 milijuna kuna (6,6%) u odnosu na 2017.
16.01.2019.
15.01.2019.

Predsjednik Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman panelist na CEE forumu u Beču

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) Ante Žigman danas i sutra sudjeluje na Forumu zemalja srednje i istočne Europe (The Central and Eastern European Forum – CEE forum) u organizaciji Euromoney Conferences, koji je jutros započeo u Beču.

15.01.2019.

Allianzov barometar rizika za 2019: uz zastoje u poslovanju, vodeći rizik za tvrtke i cyber incidenti

U osmom godišnjem istraživanju o najvećim poslovnim rizicima sudjelovalo je 2 415 stručnjaka iz 86 zemalja. Scenariji zastoja u poslovanju postaju raznolikiji i složeniji te dovode do rastućih troškova – cyber incidenti postali najopasniji okidač, izazivaju veću zabrinutost od požara i prirodnih katastrofa. Sve je više cyber prijetnji iz određenih naroda i povezanih hakerskih skupina 

15.01.2019.

Usklađenost sa Smjernicama ESMA-e

Hanfa se dana 10. siječnja 2019. Europskom nadzornom tijelu za vrijednosne papire i tržišta kapitala (ESMA) očitovala o tome da se obvezuje u cijelosti pridržavati odredbi „Smjernica o određenim aspektima MiFID-ovih zahtjeva vezanih uz primjerenost“ (ESMA35-43-1163) s 10. siječnjem 2019. godine.
14.01.2019.

Glasanje o Brexitu: Tri moguća scenarija za funtu

Prošlo je više od dvije i pol godine od referendumske odluke britanskog naroda da se napusti Europska unija, a još uvijek je neizvjesno kada i pod kojim uvjetima će se to dogoditi. Moguće je čak da do Brexita uopće ne dođe. Situacija bi sutra (15.01.2019.) trebala biti nešto jasnija, a zbog neizvjesnosti po pitanju ishoda, burzovni špekulanti smatraju da je sutrašnje glasanje financijski događaj mjeseca, ako ne i godine
14.01.2019.

Slaven Samardžić novi direktor Prodaje Raiffeisen Leasinga

Raiffeisen Leasing d.o.o. (RL) dobio je kadrovsko pojačanje unutar svoga tima Prodaje, te od nedavno funkciju direktora Prodaje obnaša Slaven Samardžić.
11.01.2019.

ESMA objavila godišnje statističko izvješće o prinosima i troškovima investicijskih proizvoda

Europsko nadzorno tijelo za vrijednosne papire i tržišta kapitala (ESMA) dana 10. siječnja 2019. na svojoj internetskoj stranici objavilo je prvo godišnje statističko izvješće o prinosima i troškovima investicijskih proizvoda.

11.01.2019.

Statusna promjena Sava neživotnog osiguranja

Skupština „SAVA NEŽIVOTNOG OSIGURANJA” a.d.o. Beograd je na svojoj XXVII izvanrednoj sjednici, donijela Odluku o statusnoj promjeni Društva, po kojoj je dana 31.12.2018. godine provedena statusna promjena, kojom se društvo Energoprojekt Garant a.d.o. pripojilo „Sava neživotnom osiguranju“ a.d.o. Beograd.
08.01.2019.

Zašto je japanski jen u samo 8 minuta ojačao više od 3,5 posto?

Početak 2019. godine na Forex tržištu bio je buran. Već prvog radnog dana u novoj godini euro i britanska funta su počeli naglo slabiti u odnosu na američki dolar i pri tome izgubili približno 1 posto vrijednosti u samo jednom danu. U isto vrijeme, japanski jen je jačao u odnosu na sve ostale najtrgovanije valute na svijetu.
02.01.2019.

HANFA poziva škole, fakultete i udruge na suradnju u provođenju edukativnih aktivnosti

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) poziva sve zainteresirane škole, fakultete i druge zainteresirane dionike (npr.  studentske udruge, udruge za zaštitu potrošača, udruge za pravno savjetovanje i sl.) na suradnju u provođenju edukativnih aktivnosti u području financijske pismenosti.
02.01.2019.

Održan edukativni seminar za subjekte nadzora o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma

Prošloga tjedna u prostorijama HGK-a predstavnici Hanfe održali su edukativni seminar za subjekte nadzora o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma. Seminaru je prisustvovalo više od 130 predstavnika subjekata nadzora, odnosno predstavnika fondova, investicijskih društava, društava za osiguranje te leasing i faktoring društava.
27.12.2018.

Triglav osiguranje Zagreb i Sberbank d.d. potpisali Ugovor o zajedničkoj suradnji

Triglav osiguranje Zagreb i Sberbank potpisali su Ugovor o zajedničkoj suradnji u sklopu kojeg će na hrvatskom financijskom tržištu zajednički nuditi moderne financijske i osigurateljne proizvode.
27.12.2018.

UNIQA vilenjaci za radost djece!

Povodom predstojećih novogodišnjih praznika, UNIQA osiguranje Bosne i Hercegiovine odlučilo je obradovati najmlađe kojima su prijateljski osmijeh, briga i toplina najpotrebniji. Tim povodom, kompanija je organizirala  akciju "UNIQA vilenjaci" koja je okupila sve zaposlenike UNIQA osiguranja.

27.12.2018.

Europska kartica zdravstvenog osiguranja nije alternativa putnom osiguranju

Započela je sezona zimskih godišnjih odmora tijekom koje veliki broj hrvatskih građana putuje na doček Nove godine u inozemstvo, a posebno tijekom siječnja i na skijališta diljem Europe - budući da Europska kartica zdravstvenog osiguranja pokriva samo neodgodive intervencije zdravstvene zaštite i to isključivo u javnim ustanovama važno je informirati građane o prednostima i nužnosti putnog zdravstvenog osiguranja
20.12.2018.

Studenti Ekonomskog fakulteta posjetili „Dunav osiguranje“

Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu posjetili su „Dunav osiguranje“, gdje su od menadžmenta Kompanije saznali kako djelatnost osiguranja funkcionira u praksi. Predsjednik Izvršnog odbora Kompanije „Dunav“ mr. Mirko Petrović kaže da su posjete najboljih studenata Ekonomskog fakulteta dio tradicije i desetljeće duge suradnje fakulteta i „Dunav osiguranja“.
„Beogradski univerzitet je uvek bio izvor znanja, razvoja, iskustva, i naša kompanija se razvijala, napredovala i postizala rezultate zahvaljujući kadru koji je većinom dolazio s Univerziteta u Beogradu“, rekao je Petrović.
Starije