Svijet osiguranja

Ususret konferenciji o nadzoru društava za osiguranje

Ovogodišnja konferencija "Izazovi i praksa nadzora društava za osiguranje jugoistočne Europe" održat će se 17. 4. 2018. u Zagrebu, u zagrebačkom hotelu Westin.
20.03.2018.
20.03.2018.

Kako profitirati na padu cijena kriptovaluta?

Situacija na tržištu kriptovaluta u zadnje vrijeme nije dobra. Cijene najlikvidnijih kriptovaluta od početka mjeseca pale su preko 20%, a padu se ne nazire kraj. U tablici pogledajte koliko su točno tijekom ožujka pale cijene CFD ugovora na kriptovalute na platformama Admiral Marketsa.
19.03.2018.

Obilježavanje tjedna dopunskog zdravstvenog osiguranja

Kada ste zadnji puta učinili nešto za svoje zdravlje?


U Hrvatskoj je trenutno udio privatnih izdataka za zdravstvo jedan od najmanjih u Europi, no istodobno je udio gotovinskog plaćanja u ukupnim privatnim plaćanjima za zdravstvo jedan od najvećih u Europi. To je dijelom posljedica slabo razvijenog tržišta dobrovoljnih zdravstvenih osiguranja koje je potrebno poticati razvojem zakonsko - regulatornog okvira, ali i podizanjem svijesti građana o važnosti dobrovoljnih zdravstvenih osiguranja.
16.03.2018.

Održan seminar GDPR u osiguranju

U Hrvatskoj je trenutno u raspravi prijedlog Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka. GDPR predstavlja novi zbir pravila za obradu osobnih podataka koje provode organizacije nad EU građanima, a koje će se početi primjenjivati od 25. svibnja ove godine.
15.03.2018.

GlobalData: Partnerstvo s tehnološkim divovima potencijalna je prilika za zdravstveno osiguranje

Alternativni pružatelji usluga ulaze na američko zdravstveno tržište, ali nije jasno hoće li to osigurateljna industrija percipirati kao prijetnju ili kao priliku za partnerstvo, tvrdi GlobalData, vodeća tvrtka za podatke i analitiku.
15.03.2018.

Hanfino priopćenje za medije

Uzimajući u obzir interes javnosti i medija o postupcima izbora novih upravitelja Fondova za gospodarsku suradnju FGS i FGS II, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) izvješćuje kako je na sjednici Upravnog vijeća održanoj 15. ožujka 2018. donijeto rješenje kojim se izdaje suglasnost društvu Inspire Investments d.o.o. za preuzimanje poslova upravljanja nad Nexus FGS – otvorenim alternativnim investicijskim fondom rizičnog kapitala s privatnom ponudom, od Splitske banke d.d. (depozitara).
15.03.2018.

Generali Grupa: Operativni rezultat dosegao rekordnu razinu, neto dobit preko 2,1 milijarde eura

Poslovanje Generali Grupe u 2017. godini potvrda je usmjerenja Generalijeve strategije. Operativni rezultat dosegao je rekordnu razinu, ostvarena je neto dobit od preko 2,1 milijarde eura te je dividenda porasla 6 posto - na 0,85 eura po dionici.

14.03.2018.

U sklopu obilježavanja Svjetskog tjedna novca više od 1000 učenika poslušat će edukaciju o osnovama osiguranja

Povodom obilježavanja Europskog i Svjetskog tjedna novca, koji se ove godine održava od 12. ožujka do 18. ožujka 2018., predstavnici osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska d.d. održat će edukativna predavanja za oko 40 srednjih i nekoliko osnovnih škola, koje će poslušati više od 1000 učenika.
14.03.2018.

RBI ostvario konsolidiranu dobit u visini 1.116 milijuna eura

U 2017. godini Raiffeisen Bank International AG (RBI) ostvario je konsolidiranu dobit u visini 1.116 milijuna eura. „Vrlo smo zadovoljni prethodnom financijskom godinom. Ostvarili smo rezultate koji su među najboljima u povijesti naše kompanije, a istodobno smo uspješno dovršili važne projekte kao što je spajanje s RZB-om“, izjavio je predsjednik Uprave RBI-ja Johann Strobl.

14.03.2018.

Pravila o PDV-u moraju se modernizirati da bi odrazila tržišne realnosti

Insurance Europe objavila je dokument koji poziva na temeljitu reviziju Direktive o porezu na dodanu vrijednost (PDV) radi modernizacije pravila o PDV-u u Europskoj uniji, posebno u području financijskih usluga.
13.03.2018.

Kreativno-edukativni natječaj "Manje rizika - više zabave"

Nakon zanimljivih radionica održanih prošle godine, gdje su učenici raznih škola diljem Hrvatske imali priliku naučiti sve o rizicima i upravljanju rizicima igrajući edukativnu društvenu igru s brand ambasadorom igre - pjevačem Damirom Kedžom, akcija Hrvatskog ureda za osiguranje ide dalje.
13.03.2018.

Tržište osiguranja za veljaču: rast od 4 posto

Prema kumulativnim podacima Hrvatskog ureda za osiguranje za veljaču 2018. godine, društva za osiguranje zaračunala su ukupnu bruto premiju u iznosu od 1.719.367.500 kn, što predstavlja rast od 4,07 posto u odnosu na veljaču 2017. godine.
13.03.2018.

Digitalno postaje sve važnije za brokere osiguranja

Preferencije potrošača u korištenju interneta za istraživanje i kupnju osiguranja znači da digitalni alati trebaju brokerima biti ključni dio "arsenala", navodi se u novom istraživanju.
13.03.2018.

Kako profitirati na Trumpovim carinama?

Američki predsjednik Donald Trump je prošlog tjedna ispunio jedno od svojih obećanja vezanih za smanjivanje američkog trgovinskog deficita. Radi se o potpisivanju dokumenta kojim se uvodi carina na uvoz čelika (25%) i aluminija (10%) u SAD, što će sigurno dovesti do pada uvoza tih metala.
12.03.2018.

Hanfin doprinos u obilježavanju Svjetskog i Europskog tjedna novca

Hanfa će se četvrtu godinu zaredom uključiti u obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca, koji se održava od 12. do 18. ožujka 2018. godine.
Starije