Svijet osiguranja

08.03.2019.

Većina novčanih fondova postaju kratkoročni obveznički fondovi

Od ukupno 21 novčanog fonda u Hrvatskoj, uslijed stupanja na snagu tzv. Uredbe o novčanim fondovima (točnije: Uredbe (EU) 2017/1131 Europskog parlamenta i Vijeća od 14. lipnja 2017. o novčanim fondovima), njih 19 nastavit će svoje poslovanje u kategoriji kratkoročnih obvezničkih fondova, jedan u kategoriji ostalo, a za samo jedan fond podnesen je zahtjev za nastavak poslovanja u kategoriji novčanih fondova - konačan je rezultat podnesenih zahtjeva Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (HANFA).
05.03.2019.

UNIQA stekla međunarodno priznanje za kvalitetu

UNIQA Hrvatska uspješno je implementirala sustav upravljanja kvalitetom, što je potvrđeno prestižnim certifikatom ISO 9001:2015 Bureau Veritasa.
05.03.2019.

Otvoren dodatni termin seminara "Osiguranje i odgovornost za štetu - 100 pitanja&100 odgovora"

Zbog velikog interesa za seminar, Hrvatski ured za osiguranje otvorio je dodatni termin održavanja seminara te poziva zainteresirane da svoje mjesto rezerviraju na vrijeme.
04.03.2019.

Američki gospodarski rast usporava, ali investitori reagiraju pozitivno?

U četvrtak je objavljen podatak o rastu američkog BDP-a u četvrtom kvartalu 2018. po kojem je američko gospodarstvo naraslo 2,6% u odnosu na prethodno razdoblje. Budući da je kvartal prije američki BDP porastao 3,4%, može se zaključiti da se gospodarski rast u toj zemlji usporava. U takvim situacijama investitori i špekulanti na financijskim tržištima prodaju “rizičnu” financijsku imovinu poput dionica i dioničkih investicijskih fondova te kapital prebacuju u sigurna utočišta, npr. zlato.
01.03.2019.

Osiguranje poljoprivrednih površina

Na gospodarstvu obitelji Glišić, u selu Šume u okolini Topole, Kompanija „Dunav osiguranje” i Udruženje novinara „Agropres“ danas su održali radionicu na temu osiguranja poljoprivredne proizvodnje. Naglasak je stavljen na osiguranje mlađih poljoprivrednih proizvođača i nositelja gospodarstva. Domaćin radionice i nositelj poljoprivrednog gospodarstva Glišića je s Kompanijom „Dunav osiguranje“, na drugoj ovogodišnjoj radionici, zaključio policu osiguranja u vrijednosti od oko 300.000 dinara, kojom će u narednih godinu dana biti osigurana njihova proizvodnja jabuka i šljiva na površini od dva hektara.
28.02.2019.

Dan otvorenih vrata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

Hrvatski ured za osiguranje potaknut će srednjoškolce i studente na razmišljanje o financijskoj pismenosti
26.02.2019.

Zašto sve više investitora umjesto u dionice ulaže u dioničke indekse?

Svi znaju da ulaganje u dionice može biti iznimno unosno, a dokaz za to su mnogi milijarderi koji su svoja bogatstva stekli ulaganjem i špekuliranjem na burzi. No posljednjih desetljeća raste broj onih koji smatraju da je vrlo teško (možda čak i nemoguće) dugoročno ostvarivati prinose veće od prosjeka tržišta.
25.02.2019.

Adris za otkup vlastitih dionica izdvojio 58 milijuna kuna

Na temelju pristiglih ponuda, a u skladu s Programom otkupa vlastitih dionica i objavljenim pozivom, Uprava Adris grupe odlučila je otkupiti 54.938 dionica roda ADRS i 65.688 dionica roda ADRS2, za što će izdvojiti ukupno 58 milijuna kuna.

25.02.2019.

Seminar Hrvatskog aktuarskog društva

Seminar pod nazivom “Understanding IFRS 17” u organizaciji Europske aktuarske akademije i Hrvatskog aktuarskog društva održat će se od 29. do 30. travnja 2019. u Zagrebu.
22.02.2019.

Nakon 20 godina u Upravi, Pureta više nije na čelu GRAWE-a

Nadzorni odbor GRAWE Hrvatska d. d. je na svojoj sjednici 4. veljače 2019. godine odobrio prijedlog Igora Purete da ga se oslobodi dužnosti predsjednika Uprave s istekom mandata 2. travnja 2019. Nakon gotovo 20 godina na pozicijama člana i predsjednika Uprave GRAWE Hrvatska d. d. g. Pureta odlazi na vlastiti zahtjev i iz osobnih razloga.
22.02.2019.

Dunav osiguranje ima specijalnu zimsku akciju

Na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, „Dunav osiguranje“ je na štandu Kompanije, u Hali 1, predstavilo Zimsku akciju: popust na online kupovinu police putničkog zdravstvenog osiguranja (PZO) od 25%  i  pogodnosti za kupovinu polica za PZO, paket putnog osiguranja, pomoć na putu i „Zimsku čuvarkuću“ na svim prodajnim mestima.
22.02.2019.

Dejan Papić, Laguna – EY Poduzetnik godine 2018 u Srbiji

Dejan Papić, osnivač i vlasnik kompanije Laguna, dobitnik je prestižnog priznanja EY Poduzetnik godine koje međunarodna revizorsko - konzultantska kompanija EY (Ernst&Young) dodjeljuje sedmu godinu za redom.
21.02.2019.

UNIQA osiguranje ponovo uz Specijalnu olimpijadu Bosne i Hercegovine!

Potpisivanjem ugovora sa Specijalnom olimpijadom Bosne i Hercegovine, UNIQA osiguranje postalo je ponosni sponzor i sigurni partner bosanskohercegovačkog tima na Specijalnim ljetnim olimpijskim igrama koje se održavaju u Abu Dhabiju od 08. do 22. ožujka.
20.02.2019.

Ante Žigman izabran za člana Izvršnog odbora Međunarodne udruge nadzornika osiguranja

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) Ante Žigman izabran je za člana Izvršnog odbora Međunarodne udruge nadzornika osiguranja (IAIS - International Association of Insurance Supervisors) te će biti predstavnik CEET regije (srednje i istočne Europe i Zakavkazja) u toj međunarodnoj organizaciji.
19.02.2019.

Wiener osiguranje VIG i Komunikacijski laboratorij ostvarili suradnju na području odnosa s javnošću

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group i agencija za odnose s javnošću, Komunikacijski laboratorij, potpisali su ugovor o suradnji na području komunikacijskih aktivnosti. 

StarijeNovije