Svijet osiguranja

21.12.2017.

Naknade dobrovoljnih mirovinskih društava na web stranici Hanfe

U skladu s načelom transparentnosti te radi boljeg upoznavanja javnosti s dobrovoljnom mirovinskom štednjom, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga odsad će na svojim internetskim stranicama objavljivati naknade svih mirovinskih društava za upravljanje otvorenim dobrovoljnim mirovinskim fondovima, kako bi građani prilikom odabira fonda mogli lakše usporediti uvjete dobrovoljne mirovinske štednje.
20.12.2017.

Hrvatski CRT u finalu prestižnog natječaja za financijske tehnologije

Hrvatska tvrtka Compliant Risk Technology ušla je u finale fintech natječaja AFS alpha Award, koji organizira Asian Financial Society.
18.12.2017.

Što Trumpova porezna reforma znači za financijska tržišta?

Idućeg tjedna američki kongres i senat glasat će o promjenama u američkom poreznom sustavu koje je predložio predsjednik Trump. Budući da je porezni sustav vrlo važan faktor profitabilnosti kompanija te ima velik utjecaj na imovinsko stanje građanstva, promjene (ukoliko budu izglasane) sigurno će se odraziti na financijskim tržištima.
18.12.2017.

Michael Georg Müller, predsjednik Uprave RBA, Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke Selectio, i Irena Bašić Štefanić, direktorica Upravljanja ljudskim potencijalima RBA

RBA ponovno potvrdila visoke standarde Poslodavca partneraRaiffeisenbank Austria d.d. (RBA) po treći je put certificirana za Poslodavca partnera, te je ponovno ostvarila iznadprosječne rezultate u svim vrednovanim kategorijama.
18.12.2017.

Aleksandar Plavšin (UFDS), Violeta Kovačević (UFDS), Ivan Kostadinović (tvrtka Bambi) i Mina Janjić (UFDS)

Dodijeljena nagrada za najboljeg financijskog direktora SrbijeUdruženje financijskih direktora Srbije (UFDS) je 15. prosinca u hotelu Crowne Plaza u Beogradu organiziralo dodjelu nagrade za financijskog direktora godine u Srbiji.
15.12.2017.

Danijela Čavlović, predsjednica Zajednice obiteljskog turizma

Naši su gosti od prvog dana osigurani"Ugostitelj je dužan u ugostiteljskom objektu za smještaj osigurati goste od posljedica nesretnog slučaja, ali ista obveza nije navedena za iznajmljivače, fizičke osobe. Smatram da zakon tu ne bi smio raditi razliku, jer ukoliko se dogodi neki nesretan slučaj ili povreda, gostu je sasvim svejedno nalazi li se kod fizičke ili pravne osobe"
14.12.2017.

Sava Re kupila NLB Nov penziski fond AD Skopje

Makedonsku tvrtku NLB Nov penziski fond AD Skopje, koja je u vlasništvu NLB Ljubljana i NLB Banke AD Skopje, kupila je tvrtka Sava Re, objavili su iz NLB-a i Save Re. Transakciju za tvrtku koja upravlja s dva mirovinska fonda u Makedoniji treba odobriti regulatorna agencija, nakon čijeg će odobrenja vlasništvo preći na novog vlasnika.
13.12.2017.

Tržište osiguranja u RH za studeni 2017.

Prema kumulativnim podacima Hrvatskog ureda za osiguranje za studeni 2017. godine društva za osiguranje zaračunala su ukupnu bruto premiju u iznosu od 8.294.715.725 kn, što predstavlja rast od 3,10 posto u odnosu na studeni 2016. godine.
11.12.2017.

Izazivaju li police cyber osiguranja više cyber napada?

Ako postoji jedno područje osiguranja koje dominira razgovorima tijekom 2017., to je zasigurno cyber osiguranje. Do nedavno je izgledalo kako su police cyber osiguranja daleka budućnost, no opsegom veliki i financijski teški napadi poput Petye ili WannaCrya "lansirali" su cyber osiguranje na mainstream pozornicu.
11.12.2017.

Tržište osiguranja u BiH: Tko će biti lider 2017. godine?

27 osiguratelja u BiH izvijestilo je kako ukupna bruto zaračunata premija za prvih 9 mjeseci ove godine iznosi 578,5 milijuna KM (oko 295 milijuna eura), što je za 8,4 posto više nego za isto razdoblje lani, objavila je Agencija za osiguranje u Bosni i Hercegovini (AZOBiH).
11.12.2017.

Wiener osiguranje VIG pripaja Erste osiguranje VIG

Vienna Insurance Group (VIG) odlučila je Wiener osiguranju VIG pripojiti društvo Erste osiguranje VIG krajem travnja 2018. godine, nakon odobrenja Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga.

08.12.2017.

Tržište osiguranja u Sloveniji: Rast od 6,6 posto

Slovensko tržište osiguranja zabilježilo je stopu rasta od 6,6 posto u odnosu na prvih devet mjeseci 2016. godine te iznosi oko 1,67 milijardi eura, navodi se u statistikama.
08.12.2017.

Pravovremenom edukacijom do financijski pismenih i odgovornih novih generacija

Na prvoj radionici Ekonomske klinike za osnovnoškolce u školskoj godini 2016/17. održanoj u knjižnici "Tin Ujević" u Zagrebu, učenici nižih razreda naučili su što su novac, valute i kartice. Riječ je o prvoj u nizu od nekoliko tematskih radionica koje će u drugom polugodištu odslušati učenici zagrebačkih škola, a koje s ciljem financijskog opismenjavanja najmlađih organiziraju Ekonomska klinika i partneri.    
08.12.2017.

Rast od 2,7 posto na makedonskom tržištu osiguranja

Makedonski osiguratelji ostvarili su u prvih devet mjeseci 2017. ukupnu zaračunatu bruto premiju u iznosu od 6,8 milijardi denara (110,6 milijuna eura), što je 2,7 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, navode tržišni podaci Agencije za nadzor osiguranja Makedonije.
07.12.2017.

Mirko Petrović, predsjednik Izvršnog odbora Dunav osiguranja

Dunav prvi sa 200 milijuna eura premije


"Prema projekciji rezultata očekuje se rast premije veći od 1,65 milijardi dinara, što će doprinijeti da kompanija postane prvo društvo za osiguranje na tržištu Republike Srbije sa ostvarenom bruto premijom većom od dvjesto milijuna eura."


StarijeNovije