Svijet osiguranja

03.11.2017.

To je SAMO pregled – koji nekome može spasiti život!

Osiguravajuće društvo GRAWE Hrvatska d.d. i ove se godine priključilo globalnom pokretu podizanja svijesti o bolestima koje sve češće pogađaju muškarce - karcinomu prostate i karcinomu testisa, podsjećajući na važnosti pregleda i rane detekcije ovih često izlječivih bolesti.
27.10.2017.

Dalibor Đurkan, predsjednik Uprave Merkur osiguranja

U srednjem roku očekujemo stabilan rast životnih osiguranja


Negativni demografski trendovi odrazit će se na mirovinski i zdravstveni sustav, no paralelno bi trebali dovesti do rasta tzv. osobne odgovornosti, odnosno spoznaje da svatko od nas mora razmišljati o svojoj budućnosti i rizicima koje ona nosi. Individualizirani programi životnog osiguranja predstavljaju jedno od ključnih rješenja za pitanje osobne odgovornosti, a znamo da programi osiguranja života uključuju sva očekivana demografska kretanja.
27.10.2017.

Imati kvalitetne zastupnike jednako je važno kao i imati klijente

Osiguravajuća društva u Hrvatskoj različito su razvijala svoje prodajne kanale no svi ulažu u nove tehnologije kako bi ispunili zahtjeve i očekivanja klijenata. Velike promjene u prodaji osiguranja u proteklih deset godina nisu se dogodile, tržište više manje stagnira, u 2016. je tek bankoosiguranje u udjelu po prvi puta prestiglo interni kanal prodaje kada su životna osiguranja u pitanju.
27.10.2017.

Građani u prosjeku štede 10 posto više nego lani

Rezultati istraživanja o navikama štednje u Hrvatskoj, koje je u srpnju 2017. na uzorku od nešto više od 500 ispitanika provela agencija IMAS za potrebe Erste grupe, pokazali su da građani u prosjeku mjesečno izdvajaju 473 kune što predstavlja 10% viši iznos nego lani.


27.10.2017.

Reakcija Raiffeisen banke na pravo o zapljeni pune plaće

RBA je i dalje, kao i do sada, spremna na dogovore s klijentima kojima stoji na raspolaganju niz mogućnosti koje uključuju restrukturiranje, pa tako i mogućnost izvan sudske nagodbe


25.10.2017.

Kad vozilo zakaže, tu je nova usluga za korisnike Generali osiguranja

Generali osiguranje svojim je osiguranicima osiguralo novost u obliku usluge Drugi Auto ORYX Asistencije, koju je moguće aktivirati na svim prodajnim mjestima Generali osiguranja odabirom odgovarajućeg paketa iz ponude dopunskih osiguranja i to prilikom sklapanja police obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti za osobno vozilo.
24.10.2017.

Članovi Skupštine regionalnog udruženja osiguratelja SorS

Održana Skupština regionalnog udruženja osiguratelja SorS
Osim redovnih pitanja o aktivnostima Udruženja, Skupština je razmatrala i utvrdila središnju temu idućeg, 29. susreta osiguratelja, koji će biti održan u Sarajevu 2018. godine.

23.10.2017.

Osigurateljna industrija osnažena je uvođenjem Solventnosti II

U Beču je 12. i 13. listopada održana konferencija pod nazivom Aktualni izazovi za tržišta osiguranja i supervizore u Središnjoj, Istočnoj i Jugoistočnoj Europi, u organizaciji austrijskog supervizora za financijska tržišta (FMA).
23.10.2017.

Vrijeme jeftinih kredita u Europi polako, ali sigurno završava!

Na sastanku će biti odlučeno kako završiti program ubrizgavanja enormnih količina novca u europski financijski sustav, koji ECB provodi zadnjih nekoliko godina. Novostvoreni novac je korišten za kupovinu državnih obveznica, na temelju čega im je cijena rasla, a kada cijene obveznica rastu, kamatne stope padaju. Upravo to je i bio cilj.
20.10.2017.

Sigurnost djece na internetu je prioritet modernog društva

Okrugli stol potaknut je zabrinjavajućim statistikama: prema istraživanju 75 posto djece predškolske dobi koristi se tabletom bez nadzora, 88 posto djece i mladih izjavilo je da su svjedočili zlobnim komentarima i neprimjerenom ponašanju drugih na društvenim mrežama, a 62 posto roditelja zabrinuto je zbog dostupnosti neprimjerenog online sadržaja djeci.
20.10.2017.

OTP osiguranje predstavilo svoje poslovne planove

U OTP osiguranju procjenjuju da će unit-linked police, odnosno one povezane s investicijskim fondovima, dugoročno biti najvrednija vrsta polica, pa se tvrtka namjerava dodatno fokusirati i specijalizirati za tu vrstu proizvoda.
20.10.2017.

Sandi Imerović, fitnes i kondicijski instruktor

Osiguranja ljudi u Hrvatskoj smatraju luksuzomImam dopunsko zdravstveno osiguranje. Mislim da je to važno jer nikad ne znaš kada se može nešto dogoditi.
20.10.2017.

Održana međunarodna konferencija INTRANSLAW 2017.

Poznavanje i razumijevanje pravnih propisa koji uređuju transportnu industriju, industriju transportnog osiguranja i prateće djelatnosti uvjet su očuvanja konkurentnosti ove strateški važne grane gospodarstva, ali i povjerenja u pravni sustav. Moglo se to čuti na drugoj međunarodnoj konferenciji transportnog prava i prava osiguranja INTRANSLAW 2017., koja je u Zagrebu održana sredinom listopada u organizaciji Hrvatskog društva za transportno pravo, Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Instituta za međunarodno transportno pravo iz Rouena, Francuska, pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te sponzorstvom Croatia osiguranja d.d.
20.10.2017.

Michaela Koller pozvala je europske institucije da prepoznaju nužnost odgode IDD-a

Traži se odgoda implementacije IDD direktiveNakon što je odbor Europskog parlamenta za ekonomsku i monetarnu politiku ECON dao preporuku da se odgodi primjena Direktive o distribuciji osiguranja, za koju je planirana implementacija bila 23. veljače 2018. godine, i u Insurance Europeu komentirali su taj stav.
20.10.2017.

Lemonade lansirao aplikaciju za ponudu osiguranja

Lemonade, prvi digitalni osiguratelj koji funkcionira isključivo na temelju umjetne inteligencije, nakon prvih godinu dana poslovanja donosi novu inovaciju – aplikacijsko sučelje koje se može inkorporirati na bilo koju stranicu za online kupovinu, pa prodavači najrazličitijih proizvoda usput za njih mogu nuditi i osigurateljnu policu.
StarijeNovije