Donacija Zajednici kulturno-umjetničkih udruga Velike Gorice

Datum objave: 5.6.2012., 8:45
U Osnovnoj školi Velika Mlaka, 4. lipnja 2012. godine, u sklopu Eurohercove akcije „20 darova za 20 godina“ u povodu obilježavanja 20 godina poslovanja uručena je deseta donacija od 20 planiranih, čija ukupna vrijednost iznosi milijun kuna. Akcija je okrenuta prema mladima koji će danas-sutra imati svoje obitelji, kao i onim najmlađim članovima društva s porukom kako ih kao zajednica imamo obvezu usmjeravati na njihovu životnom putu.
Donaciju u iznosu od 50.000 kuna za nabavu narodnih nošnji za članove Zajednice kulturno-umjetničkih udruga grada Velike Gorice, Vladi Štarkelju, predsjedniku Zajednice, uručio je Krešimir Beloša Fijan, direktor Podružnice Velika Gorica, Euroherc osiguranja. Zajednica objedinjava rad svih članica, organizira zajedničke projekte s ciljem promicanja kulturno-umjetničkog amaterizma, zadužena je za organizaciju stručnog usavršavanja svojih članica, a kao krovna institucija u kulturnom amaterizmu služi kao posrednik i u mnogim kontaktima, gostovanjima i razmjenama prijateljstava.

Ističući najvažnije ostvarene projekte, ne može se ne spomenuti organizacija gradskih smotri folklora, izdanja publikacija i nosača zvuka, kao i nekoliko spektakularnih koncerata s nastupom svih članica. Prisutna je kao potpora u organizaciji međunarodnih festivala, koji se organiziraju na području Velike Gorice: Međunarodnog festivala koreografiranog folklora, Međunarodnog festivala tamburaške glazbe i tradicijskih glazbala, kao i najnovijeg Međunarodnog festivala malih vokalnih sastava. Članice Zajednice aktivno su uključene u manifestacije kao što su Turopoljsko Jurjevo, Goričke večeri, Proljetni sajam, Gastro Turopolja, Advent u Zagrebu…, organiziraju i sudjeluju u humanitarnim koncertima, a nositelji su i niza priredbi u svojim mjestima.

"Hvala Eurohercu što nas ovako lijepo dariva na svoj rođendan. Ova donacija omogućit će nam nabavu novih narodnih nošnji za naše drage članove. „Lepo naše Turopolje, gde su ljudi dobre volje“, poznati je stih koji se u Velikoj Gorici često spominje, izgovara, pjeva. I bas je tako!", istaknuo je g. Štarkelj.