Dunav osiguranje osigurava posao ženama iz Sigurne kuće

Datum objave: 23.11.2017., 10:47

Sporazumom o suradnji Dunav osiguranja sa Sigurnom kućom, koji je potpisan danas, 24. 11. 2017., predviđeno je da žene žrtve nasilja nakon izlaska iz Sigurne kuće budu ekonomski osnažene dobivanjem posla u toj kompaniji.

Potpisnici sporazuma, predsjednica Gradskog odbora Savski venac i predsjednica Savjeta za rodnu ravnopravnost Irena Vujović, predsjednik Izvršnog odbora Dunav osiguranja Mirko Petrović i predsjednica Izvršnog odbora Sigurne kuće Vesna Stanojević složili su se da je to dobra šansa da se žene žrtve nasilja osamostale i budu ekonomski neovisne.

Vujović je tom prilikom istaknula da potpisivanje ovog sporazuma potvrđuje da na žene iz Sigurne kuće nisu zaboravile Gradska uprava, općine, gradska poduzeća, društveno odgovorne kompanije. "Trudit ćemo se raditi na njihovu ekonomskom osnaživanju kako bi one nakon izlaska iz Sigurne kuće bile samostalne", poručila je Irena Vujović i dodala da je to zadatak Savjeta za rodnu ravnopravnost kako bi stopa nasilja iz godine u godinu bila manja. Navela je i da je ovo human i odgovoran pristup kompanije Dunav osiguranje te pozvala i druge kompanije da se jave kako bi što više žena iz Sigurne kuće dobilo posao.

Mirko Petrović, predsjednik Izvršnog odbora Dunav osiguranja, kaže da je ta kompanija dugogodišnji partner društvenoj zajednici u brojnim projektima, a u cilju zaštite i pružanja podrške onima koji su ugroženi. "Rodna ravnopravnost spada u vrhunske vrijednosti suvremenog civilnog društva i europske civilizacije. Grad Beograd je to prepoznao u djelovanju Savjeta za rodnu ravnopravnost, i u brojnim projektima koji imaju za cilj podignuti svijest građana o borbi protiv nasilja nad ženama i borbi protiv siromaštva. Zato s radošću možemo objaviti novu i, nadamo se, plodnu suradnju sa Savjetom, ususret Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama, koji se tradicionalno održava 25. studenog."

Kako kaže, cilj je da se na obostrano zadovoljstvo spoje poslovni interesi Dunav osiguranja i humani aspekt borbe za financijsko osamostaljenje ugroženih žena koje su našle utočište u Sigurnoj kući, kao i poboljšanje njihova položaja i povratak njihova ljudskog dostojanstva. "Osnivamo kontakt-centar za životna osiguranja, u kojem će se žene moći educirati za operatera životnih osiguranja, da rade važan i koristan posao, i zarade sredstva za svoju egzistenciju i ekonomsku neovisnost. Na taj način otvaramo novu stranicu partnerstva i suradnje s Gradom Beogradom i Republikom Srbijom, našim većinskim vlasnikom i glavnim dioničarom, koja će, nadam se, riješiti mnoge probleme i patnje te otvoriti nove radne i životne horizonte mnogim našim građankama", kaže Petrović, istaknuvši da će žene prije zapošljavanja proći kroz edukaciju o uslugama vezanim uz životno osiguranje.

Vesna Stanojević je objasnila da žene koje su pretrpjele nasilje gube povjerenje u sebe, te da će im posao u Dunav osiguranju pomoći da to povjerenje vrate i ostvare prava koja su im bila uskraćena. Rekla je i da je naročito važno što se potpisivanje događa uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 25. studenog.