Elevator Lab: 336 prijava za program ubrzanja razvoja financijskih tehnologija

Datum objave: 3.8.2017., 11:42
Zadnjeg dana srpnja završilo je razdoblje prijave za program za ubrzanje razvoja financijskih tehnologija pod nazivom „Elevator Lab“ Raiffeisen Bank International AG-a (RBI). Program je 1. lipnja tijekom festivala tehnologije Pioneers '17 službeno pokrenuo predsjednik Uprave RBI-ja Johann Strobl, a aktivno ga je proširilo 14 banaka mreže RBI-ja u Srednjoj i Istočnoj Europi (SIE).
Priliku za moguću dugoročnu suradnju s RBI Grupom i s 16,6 milijuna klijenata RBI-ja u Austriji i diljem regije SIE-a iskoristilo je ukupno 336 novoosnovanih poduzeća (start-up) koja se bave financijskim tehnologijama. Od toga broja 13,4 posto prijava podnijela su austrijska poduzeća, a 27,7 posto poduzeća iz regije SIE-a koja se bave financijskim tehnologijama, uz razmjerno velik broj prijava iz Mađarske, Rumunjske i Slovačke, kao odraz uznapredovalog razvoja te grane u dotičnim zemljama. Preostale su prijave pristigle uglavnom od poduzeća koja se bave financijskim tehnologijama iz Zapadne Europe, Azije te Sjeverne Amerike, što je pak pokazatelj velikog međunarodnog interesa za „Elevator Lab“.  Najviše se prijava odnosilo na usluge platnog prometa i transakcijskog poslovanja, a slijedi područje ulaganja i trgovanja, SME bankarstva, analitike velikih podataka, regulatorne i tehnologije za takozvane poslovnice budućnosti.

„Uzbuđeni smo zbog ovako uspješnog završetka prijavne faze za „Elevator Lab“ i zbog činjenice da imamo prijave iz svih 14 zemalja. Velik broj i općenita kvaliteta prijava nadmašili su naša očekivanja. Do kraja kolovoza intenzivno ćemo pregledavani dokumentaciju kako bismo utvrdili kojih će 30 poduzeća dobiti priliku da žiri sastavljen od naših visoko pozicioniranih dužnosnika tijekom prezentacija uvjeri u svoje koncepte“, objasnio je Michael Hoellerer, opunomoćenik RBI-ja koji je, između ostaloga, zadužen za digitalizacijsku strategiju RBI-ja.

Konačnih pet poduzeća koja će sudjelovati u programu ubrzanja tehnologija bit će odabrano u Beču sredinom rujna. RBI je ušao u partnerstvo s društvom Pioneers Discover, a podršku su mu pružili acccoi partners i Venionaire. Sve podatke o daljnjem tijeku provođenja programa „Elevator Lab“ nalaze se na mrežni stranicama: www.elevator-lab.com