Erste osiguranje i službeno pripojeno Wiener osiguranju

Datum objave: 9.5.2018., 13:28
Wiener osiguranje VIG pripajanjem bankoosiguratelja Erste osiguranje VIG-u  zauzelo je četvrtu poziciju na ukupnom hrvatskom tržištu osiguranja čime je ostvaren pomak za jedno mjesto u odnosu na kraj 2017. godine, a pripajanje predstavlja dio strateških  ciljeva ove vodeće  osigurateljne grupe  u Srednjoj i Istočnoj Europi. Kako  se moglo čuti na konferenciji za medije, održanoj u Klubu književnika u srijedu, srednjoročni cilj  VIG-a u Hrvatskoj je zauzeti minimalno deset posto tržišnog udjela osiguranja.
Jasminka Horvat Martinović, predsjednica uprave Wiener osiguranja  rekla je da je formalno pripajanje na snagu stupilo 7. svibnja te da je Wiener ovim pripajanjem  skočio na treće mjesto po udjelu životnih osiguranja u Hrvatskoj. Također je napomenula da je uprava Wienera ojačana Snježanom Bertoncelj, dotadašnjom predsjednicom Erste osiguranja, dok  Tamara Rendić i Božo Šaravanja i nadalje ostaju  članovi Uprave. Istaknula je i da se osiguranje obično percipira kao  biznis muškaraca, a  VIG je postao jedino osiguravajuće društvo s tri žene u Upravi što joj je vrlo drago.

„Pripajanjem  je Wiener osiguranje objedinio snage oba društva čime je omogućen  daljnji razvoj kvalitete  proizvoda i usluga, kako bismo maksimalno izašli u susret potrebama naših klijenata“, rekla je Horvat Martinović.

Na konferenciji za medije, osim svih članova Uprave VIG-a, bili su i predsjednik Uprave Erste banke Christoph Schoefboeck i  prethodni predsjednik Uprave  VIG-a Walter Leonhartsberger-Schrott.  Christoph Schoefboeck kazao je  da je  pripajanje Erste osiguranja VIG-u nastavak  dugogodišnjeg partnerstva između Erste banke i VIG-a: „U ovoj strateškoj odluci prepoznali smo prednosti koje možemo ponuditi našim klijentima“. Inače, pripajanje  bankoosiguranja  i matičnih kuća već je obavljeno u  Češkoj, Slovačkoj, Austriji i Mađarskoj.

Walter Leonhartsberger-Schrott zahvalio se na 13 godina  vodstva VIG-a i rekao da ostavlja  ovog osiguratelja u dobrim rukama, misleći pritom na novu predsjednicu Uprave, kao i na članove Uprave. Napomenuo je da Wiener ima velike planove za dalje, a da je 2017. bila najuspješnija poslovna godina do sada.