Euroherc uručio petu donaciju u vrijednosti 50.000 kuna

Datum objave: 23.5.2012., 15:54
U karlovačkom Domu za djecu "Vladimir Nazor" danas je, u sklopu Eurohercove akcije „20 darova za 20 godina“ u povodu obilježavanja 20 godina poslovanja, uručena peta donacija od 20 planiranih, čija ukupna vrijednost iznosi milijun kuna.
Akcija je okrenuta prema mladima koji će danas-sutra imati svoje obitelji, kao i najmlađim članovima društva s porukom kako ih kao zajednica imamo obvezu usmjeravati na njihovu životnom putu. Donaciju u iznosu od 50.000 kuna za opremanje i potrebe doma, Domu za djecu "Vladimir Nazor" Karlovac, ravnateljici Maji Vučinić-Knežević uručila je Sanja Smojver, direktorica Podružnice Euroherc osiguranja Karlovac.

Dječji dom "Vladimir Nazor" smješten je u spomeniku kulture nulte kategorije i u njemu boravi 75 djece na stalnom smještaju ili poludnevnom boravku. Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi "Vladimir Nazor" Karlovac utemeljen je kao ustanova davne 1965. godine. Osnovna djelatnost Doma je pružanje usluga zbrinjavanja i odgoja u okviru kojih se vodi skrb o prehrani, odijevanju, održavanju osobne higijene, o zdravlju, o radnim, školskim i izvanškolskim aktivnostima, te ostalim potrebama djece koja mogu biti u dobi od treće do dvadeset prve godine života, a koja su bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

"Ponosni smo na naše štićenike doma koji su uključeni u brojne aktivnosti unutar ustanove i izvan nje, od kojih je najpoznatija velika zimska likovna kolonija ZILIK na kojoj je nastao impozantan broj zanimljivih djela. I ova za nas značajna financijska donacija zaista nam je dobro došla. Namijenili smo je za nabavu dodatne opreme koja će unaprijediti i olakšati naš svakodnevni život i rad. Od srca hvala u ime svih štićenika", poručila je gđa. Maja Vučinić-Knežević.
Program aktivnosti Euroherca predviđen je za 20 druženja diljem Lijepe naše