Generali Osiguranje Srbija - prva Family Friendly financijska organizacija u Srbiji

Datum objave: 29.11.2018., 8:42
Generali Osiguranje Srbija je prva financijska organizacija u Srbiji i regiji koja je dobila certifikat Family Friendly Enterprise. Certifikat se dodjeljuje poduzećima koja svojim zaposlenima omogućavaju da lakše usklade obveze u privatnom životu s obavezama na poslu. Certifikat je primio predsjednik Izvršnog odbora Generali Osiguranja Srbija Dragan Filipović.
Dragan Filipović, predsjednik Izvršnog odbora i CEO Generali Osiguranja Srbija, tim povodom je rekao: „Ponosan sam na ovaj certifikat, jer potvrđuje da su nam zaposleni na prvom mestu. U našoj kompaniji radi preko 1500 ljudi. Njihovo zadovoljstvo je uvjet za uspješno poslovanje kompanije i zbog toga im želimo omogućiti da bez stresa uživaju u nekim od najznačajnijih događaja u životu. S obzirom na to da poslujemo u industriji u kojoj je tempo rada vrlo dinamičan i intenzivan, važno nam je da naši ljudi mogu uskladiti svoje privatne potrebe s poslom. Napravili smo ozbiljnu razliku u uvjetima rada, ne samo u odnosu na naše ranije poslovanje, već i u usporedbi s drugim kompanijama u Srbiji i regiji”.

Family Friendly Enterprise je postupak dodjele certifikata kompanijama za društveno odgovorno upravljanje s fokusom na usklađivanju rada i privatnog života zaposlenih. Certifikat dodjeljuje TMS CEE d.o.o. prema certifikacijskoj šemi Ekvilib instituta.

Zahvaljujući pogodnostima koje nudi zaposlenima, Generali Osiguranje Srbija svrstalo se među prestižne poslodavce i postalo prva financijska organizacija, od preko 90 u Srbiji, koja je dobila ovaj značajan certifikat, koji potvrđuje obiteljsko odgovorno poslovanje kompanije.

Generali Osiguranje Srbija već neko vrijeme svojim zaposlenima omogućava rad s fleksibilnim radnim vremenom, rad izvan ureda, poseban paket pogodnosti za osobe s invaliditetom, savjetovanje roditelja pri upisivanju djece u srednje škole, skraćeno radno vreme nakon porodiljnog dopusta uz isplatu pune zarade, dodatne dane godišnjeg odmora za samohrane roditelje, plaćanje školskog materijala za djecu samohranih roditelja. Zaposleni imaju i zonu za predah uz društvene igre ili masažu i mogućnost opuštanja uz jogu.

Generali Osiguranje Srbija želi da nakon osnovnog dobije i puni FFE certifikat. Pravo na stjecanje punog certifikata stiče se nakon tri godine uspješnog provođenja mjera. Generalijev Family Friendly tim planira i uvođenje novih mjera, kao što su novčane pozajmice za zaposlene, dodatni slobodni dani za novopečene tate, slobodni dani i skraćeno radno vrijeme za polazak djece u vrtić ili školu, prilagođavanje radnih uvjeta osobnoj situaciji zaposlenog, slobodni dani za sudjelovanje u volonterskim aktivnostima, pojačana komunikacija sa zaposlenima i dr.
 
Kompanije Generali Reosiguranje Srbija i Generali Društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima takođe su dobile certifikat.