Hrvatski CRT u finalu prestižnog natječaja za financijske tehnologije

Datum objave: 20.12.2017., 9:41
Hrvatska tvrtka Compliant Risk Technology ušla je u finale fintech natječaja AFS alpha Award, koji organizira Asian Financial Society.

AFS organizira ovaj natječaj s ciljem spajanja inovatora i investitora, a osim što tvrtka treba imati izvrsne rezultate u području financijskih tehnologija, formalni uvjet je i da je iz SAD-a ili Kine. Time je uspjeh hrvatske tvrtke CRT i veći, s obzirom na to da je za nju učinjen ustupak zbog izvrsnosti.

CRT se tako potvrdio kao regionalni lider vlastitih rješenja u području fintecha, s posebnim naglaskom na regtech i suptech – tehnologije za regulatorne zahtjeve i superviziju, a sada jača svoju viziju poslovanja i na globalnoj sceni.

Finale natječaja održat će se 18. siječnja 2018. u New Yorku, a pobjednik će osvojiti milijun dolara.

Asian Financial Society je neprofitna organizacija osnovana 1984. sa sjedištem u New Yorku, u čijem odboru sjede članovi uprava iz renomiranih institucija kao što su Bank of China, Deutsche Bank, Fitch Ratings, New York Mellon Corporation...

Compliant Risk Technology d.o.o. društvo je koje pruža integralna rješenja za financijske regulatore. Njihova rješenja omogućavaju automatizirano prikupljanje visokokvalitetnih informacija u realnom vremenu i rapidno izvršenje formalne analize, a subjektima nadzora pruža alate za usklađenost kako bi efikasnije izračunali potrebne rizike i dostavili informacije regulatorima efikasno i kontrolirano.