Hrvatski paraolimpijci i zaposlenici Allianza volontirali diljem Hrvatske

Datum objave: 13.12.2018., 8:53
Zaposlenici  Allianza i hrvatski paraolimpijci u zajedničkoj volonterskoj akciji pomogli su udrugama i ustanovama koje skrbe o djeci s teškoćama u razvoju te nezbrinutoj i djeci lošijeg imovinskog stanja u Splitu, Požegi, Rijeci, Varaždinu i Zagrebu darujući im jedan volonterski dan.
U sklopu nagrađivanog projekta “ beST - be stronger together” i višegodišnje suradnje Allianza i Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) više od 130 zaposlenika Allianza, njihovih partnera i članova obitelji udružili su snage s hrvatskim paraolimpijcima izrađujući s djecom blagdanske ukrase i čestitke te uređujuću domove za djecu i prostore udruga. 

Zaposlenici Allianza su sami odabrali udruge i ustanove kojima su poklonili svoj volonterski dan, ovisno o regiji u kojoj žive i rade.
 
Tako se uspješno nastavila suradnja Allianza i HPO-a na volonterskim aktivnostima, koja je započela početkom godine trodnevnim volontiranjem zaposlenika na prvom Orijentacijskom sportskom kampu za djecu s teškoćama u razvoju.

„Rad s djecom na Orijentacijskom kampu motivirao nas je da nastavimo osmišljavati nove aktivnosti kojima djeci, osobito onoj koja su suočena s preprekama i teškoćama u odrastanju, možemo poboljšati kvalitetu života. Pokazalo se da je jedan dan volontiranja samo početak angažmana naših zaposlenika u pomaganju ovim udrugama i ustanovama jer su sa svima dogovorili i dodatne aktivnosti. Rad i druženje s djecom i za nas su korisni jer nas podsjete na prave vrijednosti u životu koje ponekad zaboravimo.”, istaknula je Vanja Bzik, voditeljica korporativnih komunikacija Allianz Zagreb.

“Zahvaljujući suradnji s Allianzom u proteklih nekoliko godina napravljen je veliki korak unaprijed za sport djece s teškoćama u razvoju u Hrvatskoj. Izuzetno mi je drago da smo tu suradnju proširili i ovakvim zajedničkim volonterskim akcijama te već sada razmišljamo što još možemo zajedno učiniti. Pozivam sve da poklone svoje vrijeme i pronađu bilo koju udrugu i u njoj volontiraju, ako ništa drugo, onda barem u ovo blagdansko vrijeme. Pomoći će njima, ali i istodobno učiniti nešto dobro za sebe”, zaključio je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.