Najveći regionalni skup industrije osiguranja u Sarajevu

Datum objave: 30.5.2018., 7:35
Sudionici jednog od Susreta osiguravača i reosiguravača u Sarajevu

Obrazovanje i edukacija kao ključne osnove razvoja osiguranja je glavna tema ovogodišnjeg tradicionalnog 29. Susreta osiguravača i reosiguravača Sarajevo (SorS) koji se održava od 6. do 8. lipnja 2018. godine.
Vodeći ljudi osiguravajućih i reosiguravajućih društava iz regije, Europe i svijeta će na SorS-u, osim o ulozi obrazovanja u funkciji korporativnog poduzetništva i razvoju te edukaciji novih kupaca proizvoda osiguranja, dobiti informaciju više i o stanju na tržištima osiguranja u BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.

Uz prezentaciju stanja u sektoru osiguranja u zemljama nastalim na teritoriju bivše Jugoslavije, predstavnici društava za osiguranje i regulatornih agencija će razmijeniti mišljenje o situaciji u osiguranju i tijekom posebne panel diskusije. Pitanja osobnog razvoja, važnosti edukacije i treninga zastupnika za povećanje prodaje osiguranja te ulaganja u ljudski kapital u industriji osiguranja su samo neke od tema koje će dominirati na 29. SorS-u.

Na SorS-u, kao najvećem okupljanju osiguravajućih i reosiguravajućih društava regije i ove godine se očekuje oko 150 sudionika. Organizator skupa je Udruženje društava za osiguranje SorS čiji Upravni odbor čine predstavnici 14 društava iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Predsjednik Skupštine Udruženja SorS je Giorgio Marchegiani, predsjednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja, a generalni sekretar je Zlatan Filipović, direktor Bosna Re.

Prvi Susret osiguravača i reosiguravača je održan 1980. godine u Splitu, da bi već od sljedeće godine, uz isti naziv, susret održan u Sarajevu, gdje je održavan sve do 1990. godine. Nakon rata SorS je ponovo pokrenut od 2000. godine. Uz Udruženje društava za osiguranje SorS, organizator i medijski pokrovitelj SorS-a je tvrtka Tectus d.o.o., odnosno časopis Svijet osiguranja.