Policija objavila video fatalnog sudara autonomnog vozila Uber i pješaka

Datum objave: 23.3.2018., 10:12
Policija u Arizoni objavila je u srijedu kratki video o fatalnom sudaru između autonomnog vozila Uber i pješaka, što je u fokus stavilo sigurnost autonomnih vozila.
Videozapis snimljen unutar Volvo XC90 sportskog vozila kojeg je Uber koristio za testiranje, pokazuje vozilo koje putuje mračnom cestom kada prednja svjetla odjednom prikažu ženu koja gurajući bicikl prelazi preko ceste. Elaine Herzberg (49), kasnije je umrla od ozljeda prouzrokovanih udarom.

Policija je objavila samo nekoliko detalja o nesreći koja se dogodila u nedjelju navečer u Tempeu u Arizoni, predgrađu Phoenixa, dok je terenac vozio u autonomnom načinu rada. Uber je otkazao svoje testiranje autonomne vožnje u Sjevernoj Americi nakon incidenta, a savezni regulatori za sigurnost provode vlastito istraživanje. Ovaj događaj mogao bi usporiti razvoj i testiranje autonomnih vozila koja su dizajnirana da voze daleko bolje od ljudi i da drastično smanje broj automobilskih nesreća koje se dogode svake godine.

Video pokazuje vozilo koje se kreće u krajnjoj desnoj traci ceste podijeljene na četiri trake. Prednja svjetla vozila odjednom osvjetljavaju ženu s biciklom koja siječe traku u kojoj je vozilo. Izgleda da je žena cestu prelazila na nedopušten i neoprezan način, s obzirom na to da nema prijelaza za pješake. Video također pokazuje unutrašnjost vozila i samu vozačicu. Izgleda kako vozačica gleda dolje, a ne na cestu, u dva navrata od po pet sekundi. Netom prije nego što se video zaustavi, vozačica pogleda prema cesti i šokira se. Videozapis će vjerojatno biti ključan dio istraživanja Uberove tehnologije za autonomnu vožnju odnosno odlučivanja jesu li njihova vozila spremna za testiranje na javnim cestama.

Iako točne tehnološke specifikacije Uber vozila nisu poznate, autonomna vozila uobičajeno koriste kombinaciju senzora, radara i tzv. Lidara kako bi identificirali objekte oko vozila, uključujući i potencijalne prepreke koje dolaze u domet. Dok kamere ne rade dobro u mraku, radar i Lidar mogu raditi i noću. Regulatori se sad moraju pitati zašto senzori nisu primijetili Elaine Herzberg, koja je navodno prešla tri prometne trake prije nego što je stigla na traku na kojoj je bilo Uberovo vozilo.

Stručnjak za autonomnu vožnju Bryant Walker Smith, izjavio je da je bio ogorčen kad je prvi put pogledao video.
"Iako ovaj video ne prikazuje zorno cijeli događaj, snažno insinuira neuspjeh Uberovog automatiziranog sustava vožnje i nedostatak pažnje od strane Uberove vozačice (i žrtve)", rekao je Smith, profesor prava na Sveučilištu South Carolina.

"Senzori su u ovom slučaju trebali otkriti pješaka; kamere su vjerojatno bile beskorisne, ali oba radara i Lidar su morali primijetiti pješaka", rekao je Raj Rajumum, profesor na Sveučilištu Carnegie Mellon. "Iako nisu dostupne sve informacije, morat ćemo na temelju ovog videozapisa zaključiti da postoje problemi u Uberovom softveru koje treba otkloniti", rekao je.

Uber nije odmah odgovorio na zahtjev za komentare svojih sustava.

Ovaj video će nesumnjivo potaknuti pozive na povećan nadzor nove industrije koja nema standardizirane testove i sigurnosne mjere. Zakonodavci su morali žonglirati između potrebe za poticanjem inovacija koje obećavaju dramatično poboljšanje sigurnosti na cestama s aktualnim zabrinutostima o javnoj sigurnosti.

Tvrtke Uber, Alphabet's Waymo i General Motors Cruise Automation testirale su tehnologiju autonomne vožnje u Arizoni u kojoj vrijede blaži regulatorni propisi nego u državama poput Kalifornije. U utorak su dužnosnici Arizone izjavili da ne vide neposrednu potrebu da se postrože pravila o testiranju autonomnih vozila u državi.

Timothy Carone, izvanredni profesor na Sveučilištu Notre Dame i specijalist za istraživanje umjetne inteligencije i autonomnih sustava, postavlja pitanje je li Uber obavio dovoljno testova prije nego što je poslao automobile na ulice pored ljudi. "Jesu li se zaletjeli?", pitao je. "Ako se utvrdi da su njihova testiranja neučinkovita, ne smijemo dopustiti da se to ponovi jer ti sustavi moraju biti spremni za testove na cesti".