Prijave na konferenciju o transportnom pravu traju do 9.10.

Datum objave: 3.10.2017., 13:52
INTRANSLAW Zagreb 2017 održat će se 12. i 13. listopada 2017. godine u Kongresnom centru Forum u Zagrebu, pod temom Transportno pravo ususret budućnosti. Međunarodna znanstveno-stručna konferencija transportnog prava i prava osiguranja – INTRANSLAW svake dvije godine pruža priliku stranim i domaćim stručnjacima i znanstvenicima u području transporta i osiguranja da se okupe i razmijene specijalizirana znanja i iskustva, te da kroz argumentiranu raspravu pomognu u rješavanju otvorenih problema.

Programski koncept INTRANSLAW 2017 zasnovan je na aktivnoj suradnji i razmjeni znanja i najboljih praksi svih relevantnih resora koji utječu na industriju transporta i transportnog osiguranja: prijevoznika/operatera, upravitelja infrastrukture, osiguravajućih društava, investitora (bankarski sektor), državne uprave, pravosuđa, znanosti, resornih udruga itd. Upravo koncentracija znanja i iskustva sudionika iz svih sektora i grana prijevoza, te rasprava o otvorenim pitanjima i problemima, može dovesti do bržeg i efikasnijeg otklanjanja postojećih pravnih problema, te dugoročno doprinijeti novim spoznajama i unaprjeđenju znanja o transportnom pravu i pravu transportnog osiguranja.

Konferencija obiluje aktualnim i zanimljivim temama iz područja transportnog prava poput problematike transportnih ugovora, pravilima tržišnog natjecanja u transportu, pravnom uređenju za autonomna vozila, čistom i zelenom transportu te brojne druge. Iz programa izdvajamo panel raspravu Osiguranje transportnih rizika u Hrvatskoj: vjetrovi promjena?, u kojoj sudjeluju: Hrvoje Pauković, direktor Hrvatskog ureda za osiguranje, Maja Bosnić Tabain, direktorica Službe za obradu šteta iz osiguranja PAT-a i kredita u Croatia osiguranju, Margita Selan Voglar, direktorica Odjela za transportna osiguranja u Zavarovalnici Triglav, Branka Sremac, direktorica pravnih poslova, upravljanja ljudskim resursima i imovinom u Croatia Airlinesu, Miho Klaić, direktor Fortiusa i mr. sc. Anton Kolak, direktor Koltransa. Moderator rasprave je Danko Družijanić s Hrvatske radiotelevizije.

Prijave su otvorene do ponedjeljka, 9. listopada 2017. godine, a prijaviti se možete na linku.

Detaljan program i satnicu možete pogledati ovdje.

Popis predavača na konferenciji pogledajte na stranici.