Prvi Srpski dani osiguranja od 28. do 30. studenog

Datum objave: 23.11.2017., 10:26

Prvi Srpski dani osiguranja održat će se od 28. do 30. studenog u Aranđelovcu, na kojima će predstavnici osiguravajućih kuća, visoki državni dužnosnici i strukovni partneri razmatrati reforme u sektoru osiguranja s naglaskom na sigurnost u prometu i osiguranje u poljoprivredi.

Sudionici će pokušati izgraditi platformu za argumentiranu i konstruktivnu raspravu u 10 panela i dva okrugla stola s otvorenim diskusijama.

"Ponosni smo što po prvi put pokrećemo ovakav vid razmjene znanja i iskustva, ali i planova za budućnost sektora osiguranja uopće. Neprocjenjiva je prilika da predstavnici države zajedno s osiguravajućim društvima na jednom mjestu istaknu važnost osiguranja i da ga zajednički implementiramo izravno u zakone kad za to dođe vrijeme. Također, ova tema je važna i za same građane kako bi se podigla svijest javnosti, što smo i započeli prošlogodišnjom kampanjom 'Osiguraj budućnost', koja je dobila i svoj epilog u vidu nagrade na ovogodišnjem Kaktus festivalu", istaknuo je Duško Jovanović, predsjednik Udruženja osiguravača Srbije.

Konferenciju će otvoriti predsjednik Upravnog odbora Mirko Petrović, a na samom početku konferencije na panelu "Stanje i izazovi nadzora domaćeg tržišta osiguranja" govorit će guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković. Uz gospođu Tabaković, prvog dana predavanje će održati i prof. Karel Van Hulle, jedan od tvoraca Solventnosti II, Maja Krumberger na temu Iskustva implementacije SII na tržištu Slovenije, dok će na istu temu, ali iz hrvatske perspektive, govoriti Hrvoje Pauković, direktor Hrvatskog ureda za osiguranje. Tema "Što nakon SII, IFRS-a 17 i GDPR-a?" rezervirana je za Branka Pavlovića, predstavnika Generali osiguranja.

Drugi dan konferencije započinje panelom na temu "Životno osiguranje: stanje i izazovi na europskom tržištu", o kojoj će govoriti dr. Gerhard Kalcik, predstavnik Wiener Städtische Versicherunga. Potom će uslijediti panel "Životno osiguranje: stanje i izazovi na domaćem tržištu", panel "Bankoosiguranje: trendovi na europskom tržištu" i panel "Mikroosiguranje".