Radovan Milojević – EY poduzetnik godine u Srbiji

Datum objave: 23.2.2018., 14:16
Radovan Milojević, vlasnik kompanije Stublina, dobitnik je prestižnog priznanja EY poduzetnik godine koje međunarodna revizorsko - konzultantska kompanija EY (Ernst&Young) dodjeljuje šestu godinu za redom, a nagradu su mu uručili predsjednik ovogodišnjeg nezavisnog žirija, Darko Budeč i Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.
Pored glavne nagrade, priznanja su uručena Milisavu Novičiću, vlasniku kompanije Unipromet u potkategoriji EY Brzorastući poduzetnik godine i Miroslavu Kovačeviću koji predstavlja obiteljsku kompaniju Vinarija Kovačević u potkategoriji EY Inovativni poduzetnik godine.

„Ovo izuzetno priznanje koje mi je uručeno na osnovu fantastičnih uspjeha kompanije Stbulina predstavlja krunu uspjeha našeg poslovanja. Ispred čitavog tima kompanije koja niže uspjehe već 25 godina, ponosan sam na to što je naš trud primijećen", izjavio je Radovan Milović, pobjednik ovogodišnjeg takmičenja EY poduzetnik godine.

Izbor za najuspješnijeg poduzetnika u protekloj godini, o kome je odlučivao nezavisni žiri, održan je 22. veljače u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency u Beogradu, a ime ovogodišnjeg pobjednika je na svečanoj ceremoniji priopćio Darko Budeč, osnivač i vlasnik kompanije Buck, prvi nositelj nagrade EY poduzetnik 2012. godine i predsjednik ovogodišnjeg nezavisnog žirija.

„U proteklih šest godina koliko ovaj program postoji u našoj zemlji, kompanija EY imala je priliku upoznati se s čak 165 poduzetnika koji su se do sada takmičili za našu nagradu. Konstantan rast broja kandidata za nagradu koju dodjeljujemo, iz godine u godinu, potvrđuje da u Srbiji postoji veliki poduzetnički potencijal, kao i to da dobre ideje u kombinaciji s vrijednim radom mogu dovesti do uspjeha. Počašćen sam što ćemo i ove godine u Monte Karlu imati priliku da posvjedočimo o tome koliko je uvaženo poslovanje naših poduzetnika širom svijeta“, izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Ovogodišnji izbor EY poduzetnik godine podržan je od strane generalnog sponzora, ProCredit banke koja s glavnim fokusom na sektor MSP više od 15 godina posluje na srpskom tržištu.
Kao nosilac priznanja EY poduzetnik godine 2017, Radovan Milojević, predstavljat će Republiku Srbiju na izboru za Svjetskog EY poduzetnika godine, u lipnju u Monte Carlu.