RBI predstavio uspješne pilot projekte i najavio drugi krug

Datum objave: 26.2.2018., 14:58
Nakon vrlo uspješnog razdoblja prijave, u kojem je zaprimljeno 336 prijava iz 56 zemalja, Raiffeisen Bank International (RBI) od listopada 2017. godine intenzivno radi s pet novoosnovanih poduzeća na programu za ubrzanje razvoja financijskih tehnologija „Elevator Lab“. Naglasak je na područjima analitike velikih podataka (Gauss Algorithmics), poslovnica budućnosti (Moxtra), platni promet i transakcijsko bankarstvo (SONECT), regulacijske tehnologije (360kompany) te SME bankarstvo (Asteria). U fazi provjere inovativnog koncepta razvijeno je pet projekata, koji su uspješno testirani u Austriji te na četiri tržišta srednje i istočne Europe (SIE).
„Nastavljamo s uspješnom suradnjom koja je započela projektom 'Elevator Lab'. Sada s pilot faze prelazimo na provedbu projekta, a ove inovacije planiramo učiniti trajno dostupnima za 16,5 milijuna naših klijenata u Austriji i SIE-u. Naša je organizacija putem „Elevator Laba“ stekla dragocjeno iskustvo, koje nam pomaže da se već danas idealno pozicioniramo za bankovno poslovanje sutra“, opisao je sljedeće korake Johann Strobl, predsjednik Uprave RBI-ja.

„Elevator Lab“ kreće u drugi krug 1. svibnja 2018. godine

Uspjeh i rezultati ovoga projekta uvjerili su RBI u ispravnost odluke da se otvori suradnji s novoosnovanim poduzećima. Stoga će RBI Grupa pokrenuti drugi krug prijava 1. svibnja 2018. godine.

Novost je što će ovaj puta sedam banaka mreže RBI-ja, a to su banke iz Albanije, Bjelorusije, Bugarske, Kosova, Rumunjske, Rusije i Slovačke, imati za cilj uspostavu ekosustava u području financijskih tehnologija na svojim tržištima putem regionalnog programa pod nazivom „Elevator Lab Challenges“. Osim radionice za novoosnovana poduzeća u posjetu samom Elevator Labu u Beču, pobjednici će također dobiti posebnu pozivnicu za poluzavršnicu u okviru natječaja „Elevator Lab“ za cijelu grupu te priliku za dolazak u Beč na završnicu 15 najboljih u rujnu 2018.