Standard & Poor’s poboljšao bonitetnu ocjenu Save Re na A

Datum objave: 31.7.2018., 13:52
Rejting agencija Standard & Poor's je, redovitim godišnjim pregledom u srpnju 2018. godine, Savi Re poboljšala ocjenu financijske snage na „A” (izvrstan), dok je srednjoročna prognoza stabilna.
Prema ocjeni rejting agencije, Sava Re je dokazala visoku kapitalnu snagu tijekom vremena, kako po metodologiji agencije tako i po Solventnosti II, čemu je pridonijela i politika stabilnih dividendi. Također, procjenjuju da je tržišna pozicija i profitabilnost grupe poboljšana, i to zbog organskog rasta i rasta kroz akvizicije. Primjećuju da je operativna i troškovna učinkovitost Grupe povećana i na slovenskom tržištu, ali i na tržištima izvan Slovenije gdje je Grupa prisutna.

Grupa zadržava pozitivne osigurateljno-tehničke rezultate u osiguranju i reosiguranju, s najvećim potencijalom za daljnji rast grupe identificiranom na Zapadnom Balkanu. Agencija pozitivno procjenjuje i preuzimanja entiteta na tržištima na kojima je grupa već bila prisutna, čime je poboljšana tržišna pozicija.

Tvrtka procjenjuje da će s poboljšanim kreditnim rejtingom lakše ispuniti strategiju selektivnog i profitabilnog rasta na međunarodnim tržištima reosiguranja.