Sutra počinju Hrvatski dani osiguranja

Datum objave: 7.11.2017., 9:20
Najveće godišnje okupljanje osigurateljne struke u Hrvatskoj - Hrvatski dani osiguranja, ove se godine održavaju od 8. do 10. studenog u Opatiji. Konferencija, koju organizira Hrvatski ured za osiguranje, svake godine okuplja stručnjake iz redova osiguranja i reosiguranja, regulatora, supervizora i drugih pratećih financijskih institucija s nacionalne, regionalne kao i europske razine koji će prezentirati postignuća i komentirati stanje i najnovija kretanja na tržištu hrvatskog i europskog osiguranja.

Nakon neformalnog koktel-druženja u srijedu 8. studenog, konferenciju će i službeno otvoriti direktor HUO-a Hrvoje Pauković, predsjednik Upravnog odbora HUO-a dr. sc. Damir Zorić, te predstavnik Ministarstva financija Republike Hrvatske u četvrtak 9. studenog u 10.00 h. Uslijedit će izlaganja - Mario Radaković, zamjenik predsjednika Upravnog vijeća u Hanfi dat će pregled financijskog tržišta, nakon čega će Damir Vanđelić, predsjednik Uprave Croatia osiguranja, održati predavanje o razvoju i budućnosti tržišta osiguranja, a o regulaciji i transformaciji proizvoda i usluga osiguranja govorit će Gordana Letica, članica Upravnog vijeća Hanfe.

Na panelu "Zašto se ne osiguravamo"? Marijan Kralj, član Uprave Croatia osiguranja, Saša Krbavac, predsjednica Uprave UNIQA osiguranja i Marin Matijaca, predsjednik Uprave Triglav osiguranja, uz moderiranje Danka Družijanića, raspravljat će o rezultatima provedenog istraživanja o stavovima potrošača prema osiguranju.

Drugi dio dana donosi predavanja o regulativama koje očekuju osiguratelje, pa će tako o hrvatskoj perspektivi EU regulacije izlagati Andreja Radić Blažin, direktorica Sektora osiguranja u Hanfi, o IFRS-u 17 govorit će Petr Sotona iz Ernst & Younga, a o GDPR-u odvjetnik Časlav Žaja. Zadnje predavanje prvog dana na temu Ključni izazovi tržišta srednje Europe u svjetlu prilagodbe EU zakonodavstva, održat će Michael Brandstetter iz Austrijskog udruženja osiguratelja, Tereza Kunertová iz Češkog udruženja osiguratelja te Katalin Lencsés iz  Mađarskog udruženja osiguratelja. Ostatak dana rezerviran je za neformalno druženje i večeru.

Drugog dana konferencije odvijat će se dvije paralelne sesije: na prvoj će se raspravljati o digitalizaciji, insurtechu, risk menadžmentu te prodaji osiguranja u svjetlu primjene IDD-a, dok će se na drugoj govoriti o autoosiguranju, likvidaciji šteta, prijevarama u osiguranju, kako iz osigurateljne tako i iz pravne perspektive.

Detaljan program možete pogledati na linku, a još se stignete prijaviti na stranicama Hrvatskog ureda za osiguranje.