Tomislav Matić novi predsjednik Uprave RSŠ-a

Datum objave: 8.1.2018., 9:20

Tomislav Matić novi je predsjednik Uprave Raiffeisen stambene štedionice

Savjet Hrvatske narodne banke (HNB) usuglasio se s prijedlogom Nadzornog odbora Raiffeisen stambene štedionice d.d. (RSŠ) za imenovanje Tomislava Matića predsjednikom Uprave RSŠ-a. Matić je počeo obnašati novu funkciju 1. siječnja 2018. godine.

Tomislav Matić završio je diplomski studij na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta  u Zagrebu te MBA poslijediplomski studij iz Managementa na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEM). Osim na diplomskim i poslijediplomskim studijima, svoja je znanja usavršavao na brojnim stručnim seminarima, kongresima i radionicama iz segmenta financija i menadžmenta, u Hrvatskoj i u inozemstvu. Matić je karijeru započeo u Privrednoj banci Zagreb d.d. 1999. godine, gdje je do prelaska u RBA obnašao funkciju voditelja poslovnice u Zaprešiću. Raiffeisen banci se pridružio 2005. godine na mjestu direktora podružnice Zaprešić, a 2010. godine preuzima funkciju regionalnoga direktora za regiju Istra sa sjedištem u Puli, a od 2011. godine obnaša funkciju direktora regije za poslovanje sa stanovništvom, sve do lipnja 2016. godine kada počinje obnašati funkciju člana Uprave RSŠ-a.

Povodom svog imenovanja Tomislav Matić je izjavio: "Zahvalan sam na povjerenju koje mi je ukazano tijekom karijere u Raiffeisen grupi. Iskustvo i znanje koje sam stjecao u banci bili su mi velika prednost prilikom dolaska u Raiffeisen stambenu štedionicu. Tijekom protekle godine i pol dana unaprijedili smo poslovne rezultate, na čemu zahvaljujem timu ljudi koji iza njih stoje. Vjerujem da ćemo ovim pristupom i zajedničkim radom nastaviti tako poslovati".