U Crikvenici dodijeljena dvanaesta Eurohercova donacija

Datum objave: 6.6.2012., 14:22
Gradu Crikvenici 6. lipnja za razvoj humanog projekta Pomoć u kući uručena je vrijedna donacija. U sklopu Eurohercove akcije "20 darova za 20 godina“ u povodu obilježavanja 20 godina poslovanja bila je to dvanaesta donacija od 20 planiranih, čija ukupna vrijednost iznosi milijun kuna.

Donaciju u iznosu od 50.000 kuna za projekt Grada Crikvenice Pomoć u kući, Sanji Knežević, voditeljici projekta uručio je Radovan Prijić, voditelj Zastupstva Euroherc osiguranja u Crikvenici.
Projekt Pomoć u kući namijenjen je umirovljenicima, odnosno osobama starijim od 65 godina, pokrenut s ciljem pružanja pomoći starijim, nemoćnim i usamljenim stanovnicima Crikvenice. Pomoć u kući koristi 100 Crikveničana starijih od 65 godina, koje u njihovim domovima posjećuju četiri gerontodomaćice, medicinska sestra i pomoćni radnik, te za njih obavljaju poslove koje zbog godina ili bolesti nisu kadri obaviti.

Raspon usluga je širok, od čišćenja kuće, pranja i glačanja odjeće, cijepanja drva, uređenja okućnice, zdravstvene skrbi, do dostave lijekove, ortopedskih i drugih pomagala, namirnica, kontaktima s liječnikom i slično. U projekt su uključeni volonteri, mlađe osobe koje imaju volje i želje nesebično pomagati starijim sugrađanima.

"Zahvaljujem Euroherc osiguranju na, za naš projekt, iznimno važnoj donaciji od koje će najviše koristi imati naši najstariji sugrađani. Nadamo se kako će ova donacija potaknuti i ostale poslovne subjekte da prepoznaju projekt Grada Pomoć u kući i na taj način biti dio humane priče okrenute građanima kojima je pomoć zaista prijeko potreban. Euroherc osiguranju još jednom veliko hvala i puno uspjeha u sljedećih 20 godina", toplim riječima prisutnima se obratio Damir Rukavina, gradonačelnik Crikvenice. Program aktivnosti Euroherca predviđen je za 20 druženja diljem Lijepe naše.