Učlanjenje u Raiffeisen dobrovoljni mirovinski fond bez ulazne naknade

Datum objave: 5.12.2018., 17:16
Važnost uplata u treći mirovinski stup je prepoznata kao osnova osiguranja boljih životnih uvjeta i sigurnije budućnosti za korisnike dobrovoljne mirovinske štednje. Osim što dobrovoljni mirovinski fondovi ostvaruju optimalne prinose, jedini su oblik štednje na tržištu koji ostvaruju i dodatne državne poticaje u iznosu od 750 HRK na godišnjoj razini, ovisno o ukupnoj godišnjoj uplati. 
Kako bi dodatno potaknuli te osvijestili važnost razmišljanja i planiranja financija u trećoj životnoj dobi, Raiffeisen društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima d.d., nedavno je omogućilo učlanjenje u Raiffeisen dobrovoljni mirovinski fond u potpunosti bez ulazne naknade, a čime se prilagođava novim uvjetima poslovanja koje donosi novi Zakon o dobrovoljnim mirovinskim fondovima.
Svi zainteresirani koji planiraju svoju budućnost, nakon izvršenja prve uplate u Raiffeisen dobrovoljni mirovinski fond u razdoblju do 31. prosinca 2018. godine, oslobođeni su plaćanja ulazne naknade, bez obzira na odabranu vrstu ulazne naknade.

Uvjet za oslobađanje plaćanja ulazne naknade je potpisan i uredno zaprimljen zahtjev za članstvo u Raiffeisen dobrovoljni mirovinski fond, za koji je prva uplata zaprimljena do 31. prosinca 2018. godine na transakcijski račun fonda.
Pored otvorenog dobrovoljnog mirovinskog fonda Raiffeisen mirovinsko društvo upravlja i sa šest zatvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova. Imovina svih dobrovoljnih mirovinskih fondova pod upravljanjem iznosi više od 1.3 milijarde kuna, a ukupan broj članova u svim dobrovoljnim mirovinskim fondovima je veći od 71.000 članova.
Kontinuirano povećanje broja članova i ušteđenih sredstava potvrđuje da je prepoznata svrha štednje u dobrovoljnim mirovinskim fondovima, odnosno potreba osiguranja trajne socijalne sigurnosti u starijoj životnoj dobi od strane pojedinaca. Dobrovoljna mirovinska štednja je jedan od najatraktivnijih štednih proizvoda obzirom da ga država potiče s dvije vrste poticaja i to poreznom olakšicom na uplate poslodavaca svojim zaposlenicima i državnim poticajnim sredstvima. Vjerujemo da je pružanje mogućnosti učlanjenja bez ulazne naknade do kraja godine dodatni poticaj za početak štednje u Raiffeisen dobrovoljnom mirovinskom fondu.

Informacije o Raiffeisen dobrovoljnom mirovinskom fondu dostupne su na mrežnoj stranici Društva www.rmf.hr (Prospekt, Statut i Ključni podaci Raiffeisen dobrovoljnog mirovinskog fonda te tromjesečni izvještaji i revidirana financijska izvješća).