Wiener osiguranje VIG najbolji osiguratelj po izboru HGK-a

Datum objave: 14.11.2017., 12:28
U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, 13. studenog 2017. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu dodijeljene su nagrade Zlatna kuna 2017. Priznanje Zlatna kuna dodjeljuje se za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskom gospodarstvu, a ove godine za najuspješnije osiguravajuće društvo u 2016. godini priznanje je dobilo Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.

Predsjednik Uprave gospodin Walter Leonhartsberger Schrott prilikom zahvale na dodjeli izjavio je: "Veliko je zadovoljstvo i čast primiti ovako ugledno priznanje. Drago nam je da je naš uporan rad u proteklih nekoliko godina i javno prepoznat, a ponajviše nam je drago da su tu kvalitetu prepoznali i naši klijenti, kojima ovom prilikom uime Wiener osiguranja zahvaljujem na povjerenju koje nam iznova ukazuju. Naravno, sve ovo ne bi bilo moguće i bez naših partnera u prodaji kao i odlične suradnje s Erste bankom. Posebna zahvala ide prema naših 700 djelatnika koji svojim marljivim radom i stručnošću svakodnevno grade ovaj veliki uspjeh."

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d. član je Vienna Insurance Group, vodeće osigurateljne grupe u Srednjoj i Istočnoj Europi. Osim "obiteljskog imena" VIG, snažna poveznica s grupom su zajedničke strateške vrijednosti: odgovorno i dosljedno korporativno upravljanje preduvjet je sigurnog i stabilnog poslovanja, rasta i razvoja vrijednosti za osiguranike, dioničare, partnere u prodaji i zaposlenike. Društvo se profiliralo u jednog od vodećih osiguratelja na hrvatskom tržištu. Kao takvo je prepoznalo svoju važnu ulogu u promicanju osigurateljne kulture u Hrvatskoj, što podrazumijeva pouzdanost za klijente, ažurnu obradu i isplatu šteta te osobni pristup u postupanju sa zahtjevima klijenata.

2016. godina bila je najuspješnija poslovna godina od 1999. godine kada se društvo počelo baviti osigurateljnim poslovima. Društvo je među vodećim društvima na hrvatskom tržištu ostvarilo najveći rast, čime je povećalo udio u tržištu te je istovremeno ostvarilo natprosječno dobru dobit u odnosu na premiju. "Svoje strateške ciljeve ostvarujemo slijedeći načela odgovornog i dosljednog korporativnog upravljanja koje je preduvjet sigurnog i stabilnog poslovanja, rasta i razvoja vrijednosti za osiguranike, dioničare, partnere u prodaji i zaposlenike. Kao dio velike osigurateljne VIG obitelji koja promiče društveno odgovorno poslovanje te time pokušava pridonijeti dugoročnom poboljšanju života ljudi, osobito djece i mladih, Wiener osiguranje VIG uz pomoć svojih djelatnika aktivno sudjeluje u zajednici u kojoj živi i radi. Već sedmu godinu zaredom provodimo projekt pod nazivom Social Active Day u kojem zaposlenici jedan dan volontiraju u odabranoj instituciji", kažu u Wieneru.