Wiener primio nagradu HUMS-a

Datum objave: 5.12.2018., 19:44
Središnje događanje prvog dana konferencije Hrvatski dani sigurnosti u organizaciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti bila je dodjela Hrvatske velike nagrade sigurnosti, sedme godine zaredom otkako ovim prestižnim priznanjem za izrazite doprinose ostvarivanju i razvoju sigurnosti HUMS nagrađuje pojedince i organizacije. Nagrade su dodijeljene u 11 kategorija, a jednu od nagrada odnijelo je osiguravajuće društvo Wiener osiguranje VIG za projekt „(O)siguran online“. Nagradu je primila u ime VIG-a Alina Radusin iz korporativnih komunikacija Wiener osiguranje VIG.
U obrazloženju nagrade navedeno je kako nam internet omogućava da bez ograničenja pristupimo sadržaju koji nas zanima, te da jednostavno prenosimo informacije i u trenu sa svima podijelimo svoje mišljenje. Takva sloboda, brzina i protočnost imaju i svoje zamke: 66 posto djece predškolske dobi koristi mobitel i računalo bez nadzora, 75 posto djece i mladih koristi tablet bez nadzora, 88 posto mladih svjedočilo je nekom obliku nasilja na društvenim mrežama.
Wiener osiguranje osmislio je (O)siguran online projekt koji je za cilj imao prevenciju on-line nasilja i medijsko opismenjavanje. U tu svrhu nastala je i edukativna brošura (O)siguran online, dostupna u tiskanom i elektronskom formatu, a u 12 škola diljem Hrvatske održana su i edukativna predavanja za roditelje i nastavnike u suradnji s Društvom za komunikacijsku i medijsku kulturu.

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti ustanovila 2010. godine, a prvi puta je u tada pet kategorija dodjeljena zaslužnim pojedincima i organizacija 2011. godine na IV. Konferenciji hrvatskih menadžera sigurnosti.

HUMS-ova nagrada u obliku isprepletenih prstenova simbolizira zaštićeni prostor, a jedan zlatni ring je pojedinac u sustavu koji doprinosi cjelovitoj sigurnosti.