Svet osiguranja

Bosna Sunce kupilo Zovko osiguranje u Federaciji BiH

Kako prenosi portal Profitiraj.ba, Bosna Sunce osiguranje (BSO) d.d. Sarajevo, članica Agram koncerna, potpisalo je ugovor o kupovini Zovko osiguranja d.d. iz Žepča i postalo 100-postotni vlasnik tog osiguravajućeg društva. Bosna-Sunce osiguranje je ovom akvizicijom napravilo značajan iskorak u širenju poslovanja i jačanju pozicije na tržištu osiguranja u Bosni i Hercegovini.
17.11.2017.
16.11.2017.

Zavarovalnici Sava izvrsna bonitetna ocjena

Zavarovalnica Sava, koja je povezala slovenske Zavarovalnicu Maribor i Zavarovalnicu Tilia te hrvatske Velebit osiguranje i Velebit životno osiguranje, danas ima snažnu poziciju na slovenskom tržištu osiguranja i drugi je najsnažniji akter među slovenskim osiguravajućim društvima, s tržišnim udjelom od 17 posto.
15.11.2017.

NR Kina dopustila stranim osigurateljima većinsko vlasništvo

Kineska vlada priopćila je kako će u trogodišnjem razdoblju povisiti inozemna vlasnička ograničenja u osiguravajućim društvima na 51 posto. Puno inozemno vlasništvo osiguratelja bit će dozvoljeno nakon pet godina, objavio je u zamjenik ministra financija Zhu Guangyao.

15.11.2017.

RBI ostvario konsolidiranu dobit u visini 910 milijuna eura

"Veoma smo zadovoljni rezultatima za prvih devet mjeseci. Neto prihod od kamata blago smo povećali, a neto prihod od provizija znatno, dok su opći troškovi poslovanja stabilni na godišnjoj razini", riječi su predsjednika Uprave RBI-ja Johanna Strobla.

14.11.2017.

Miran san i sigurnosna mreža u slučaju iznenadnog troška

Iznajmljivanje turističkoga smještaja cvate. Turizam se budi i čini se kao da nema osobe s imovinom u kojoj ne živi a koju želi ili ju već jest prenamijenila za iznajmljivanje turistima čiji broj u Hrvatskoj  brzo raste iz godinu u godinu. Štete u takvim, često korištenim nekretninama nisu rijedak slučaj i zadaju težak udarac budžetima iznajmljivača. Međutim, osiguranjem nekretnine i uz nju vezane opreme vješto se, uz povoljnu premiju, mogu izbjeći ovi problemi. Velik dio iznajmljivača, međutim, ignorira nužnost osiguranja.
14.11.2017.

Allianz na putu da ostvari godišnji cilj

U trećem je tromjesečju ove godine, nakon povećanog broja šteta uzrokovanih uraganima, olujama i ostalim prirodnim katastrofama, Allianz grupa ostvarila dobre rezultate. Izuzme li se utjecaj prirodnih katastrofa, grupa je ostvarila snažne rezultate, slično kao i u dva prethodna tromjesečja ove godine.
14.11.2017.

Wiener osiguranje VIG najbolji osiguratelj po izboru HGK-a

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, 13. studenog 2017. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu dodijeljene su nagrade Zlatna kuna 2017. Priznanje Zlatna kuna dodjeljuje se za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskom gospodarstvu, a ove godine za najuspješnije osiguravajuće društvo u 2016. godini priznanje je dobilo Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.
14.11.2017.

Rast tržišta osiguranja nastavljen i u listopadu

Prema kumulativnim podacima Hrvatskog ureda za osiguranje za listopad 2017. godine društva za osiguranje zaračunala su ukupnu bruto premiju u iznosu od 7.625.639.748 kn, što predstavlja rast od 3,23 posto u odnosu na listopad 2016. godine.
13.11.2017.

Dunav osiguranje podržava pacijente sa dijagnozom raka

Kompanija Dunav osiguranje predstavila je u okviru Kancerološkog tjedna održanog u Beogradu novi vid dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja Cancer protection, za podršku pacijentima kojima se prvi put postavi dijagnoza raka.
10.11.2017.

Hrvatski dani osiguranja 2017. u Opatiji

Godišnje okupljanje osigurateljne struke u Hrvatskoj


Brojni stručnjaci s nacionalne, regionalne i europske razine okupili su se u Opatiji na tradicionalnoj konferenciji Hrvatski dani osiguranja 2017. u organizaciji Hrvatskog ureda za osiguranje.
07.11.2017.

Sutra počinju Hrvatski dani osiguranja

Najveće godišnje okupljanje osigurateljne struke u Hrvatskoj - Hrvatski dani osiguranja, ove se godine održavaju od 8. do 10. studenog u Opatiji. Konferencija, koju organizira Hrvatski ured za osiguranje, svake godine okuplja stručnjake iz redova osiguranja i reosiguranja, regulatora, supervizora i drugih pratećih financijskih institucija s nacionalne, regionalne kao i europske razine koji će prezentirati postignuća i komentirati stanje i najnovija kretanja na tržištu hrvatskog i europskog osiguranja.
06.11.2017.

VIG akvizirao članicu Merkur grupe u Bosni i Hercegovini

Vienna Insurance Group (VIG) je 30. listopada 2017. potpisala ugovor o kupovini Merkur osiguranja d.d. – članici Merkur grupacije u Bosni i Hercegovini.


03.11.2017.

Skromni koraci k putu održivog rasta

Analitičari Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) pripremili su treće ovogodišnje izdanje publikacije RBAnalize pod nazivom „Skromni koraci ka putu održivog rasta“.
03.11.2017.

Vlada i HNB predstavile su strategiju za uvođenje eura

Vlada RH i Hrvatska narodna banka predstavile su strategiju za uvođenje eura u Hrvatskoj na konferenciji koju je otvorio predsjednik Vlade Andrej Plenković.
03.11.2017.

Potvrđen odličan kreditni rejting Zavarovalnice Triglav

Agencija za kreditni rejting A.M. Best prilikom redovnog godišnjeg pregleda Zavarovalnice Triglav i Pozavarovalnice Triglav Re potvrdila je kreditni rejting financijske snage »A« (odlično) i rejting kreditne sposobnosti izdavača obveznica »a« (odlično). Kreditni rejtinzi za oba društva imaju stabilnu srednjoročnu prognozu.

Starije