Svet osiguranja

Senada Olević, direktorica UNIQA osiguranja

UNIQA apsolutni lider na BiH tržištu osiguranja


Uprkos složenim tržišnim uvjetima i izazovima koji su obilježili proteklu godinu, podaci koje je objavila Agencija na nadzor na tržištu osiguranja za 2017. godinu pokazuju da je UNIQA ponovno prva osiguravajuća kuća na tržištu Bosne i Hercegovine po ukupnoj premiji osiguranja i prva osiguravajuća kuća po premiji životnih osiguranja.
17.01.2018.
17.01.2018.

Zastoji u poslovanju i cyber incidenti dominantni poslovni rizici u 2018. godini

Zastoji u poslovanju (42 posto odgovora) i cyber incidenti (40 posto) ovogodišnji su vodeći globalni poslovni rizici prema Allianzovu barometru rizika 2018. Zastoji u poslovanju koji ostaju na prvome mjestu kao i u 2017., te cyber incidenti koji su se ove godine s trećeg popeli na drugo mjesto, ciljaju na temelje povezanih ekonomija, zbog čega mogu ugroziti uspjeh, pa čak i egzistenciju tvrtki svih veličina i sektora.
15.01.2018.

Nove voditeljice odjela u GRAWE Hrvatska d.d.

Alma Dalip preuzela je vođenje Odjela za upravljanje rizicima i kontroling, dok je Ivana Lesjak preuzela vođenje Odjela za ljudske potencijale.
15.01.2018.

Tržište osiguranja za prosinac: Svi mjeseci u 2017. pozitivni

Prema kumulativnim podacima Hrvatskog ureda za osiguranje za prosinac 2017. godine, društva za osiguranje zaračunala su ukupnu bruto premiju u iznosu od 9.055.863.817 kn, što predstavlja rast od 3,38 posto u odnosu na prosinac 2016. godine.
11.01.2018.

Promjena vlasničke strukture Save Re

Sava Re je 3. siječnja ove godine obavještena od strane Slovenskog državnog holdinga da je, na prijedlog Vlade Republike Slovenije, bez naknade prenio vlasništvo 1,261,034 dionica Save Re na Republiku Sloveniju.
11.01.2018.

Poboljšajte svoju financijsku pismenost putem novog web portala

Udruženje je objavilo novi web portal koji sadrži širok raspon inicijativa europskog osigurateljnog sektora za financijsku pismenost, s ciljem povećanja financijske pismenosti i razumijevanja osiguranja u svim dijelovima društva.
09.01.2018.

Hanfa poziva škole, fakultete i udruge na suradnju u provođenju edukativnih aktivnosti

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) poziva sve zainteresirane škole, fakultete, udruge i ukupnu javnost na suradnju u provođenju edukativnih aktivnosti u području financijske pismenosti.
08.01.2018.

Tomislav Matić novi je predsjednik Uprave Raiffeisen stambene štedionice

Tomislav Matić novi predsjednik Uprave RSŠ-a

Savjet Hrvatske narodne banke (HNB) usuglasio se s prijedlogom Nadzornog odbora Raiffeisen stambene štedionice d.d. (RSŠ) za imenovanje Tomislava Matića predsjednikom Uprave RSŠ-a. Matić je počeo obnašati novu funkciju 1. siječnja 2018. godine.
08.01.2018.

Hanfa: Informacije o rizicima ulaganja u kriptovalute i ICO

Nastavno na povećan interes javnosti vezan uz takozvane virtualne ili kriptovalute (kao što su primjerice bitcoin, ether..), a posebno s obzirom na inicijalne ponude povezane s kriptovalutama (Initial Coin Offer ili Initial Token Offer, ICO), Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga izvješćuje kako kriptovalute, kao ni ICO trenutno nisu posebno regulirani unutar zakonodavnog okvira Republike Hrvatske, a ne postoji ni poseban propis na razini Europske unije koji bi izričito regulirao tu materiju.
08.01.2018.

UNIQA Srbija lansirala webshop za osiguranje domaćinstva

UNIQA osiguranje Srbija lansiralo je novi webshop putem kojeg će klijenti na jednostavan i brz način, bez odlaska u poslovnicu, moći ugovoriti policu osiguranja doma.
02.01.2018.

Trgovački divovi kroje ponude osiguranja prema ponašanju potrošača























U listopadu se pisalo o mogućoj pomutnji koju bi globalna internetska trgovina Amazon mogla donijeti na tržište osiguranja te je ta ideja podigla mnogo prašine.

22.12.2017.

Triglav grupa najavila planove za iduću godinu

Triglav grupa predstavila je planove za 2018. godinu.
22.12.2017.

GODINA U RETROVIZORU: Godina velikih šteta

Bez obzira na regulatorne izazove, 2017. godina nije zadavala osiguravajućim društvima u Hrvatskoj toliko glavobolje kao što je to bilo prethodnih godina. Kako smo mogli čuti na Hrvatskim danima osiguranja, ulazimo u malo zlatno doba osiguranja, premije rastu... Možda ne onim tempom kojim bi osiguratelji priželjkivali, ali rast je vidljiv u svim segmentima. A napokon je stao i rat snižavanja cijena premije AO

22.12.2017.

Saša Krbavac, predsjednica uprave UNIQA osiguranja

Privilegija je raditi posao koji volim



"Tržišna utakmica osigurateljima će ostaviti manji manevarski prostor u području cjenovne konkurentnosti, no zato će naglasak biti na inovativnosti u razvoju novih proizvoda i fleksibilnosti prema klijentima uz zadržavanje kvalitete proizvoda. U životnim osiguranjima u fokusu će biti fond police u kojima će klijenti moći izabrati parametre proizvoda prema individualnim mogućnostima i toleranciji na rizik te police s pokrićem biometrijskih rizika."
21.12.2017.

Europska komisija predlaže odgodu IDD-a za sedam mjeseci

Europska komisija iznimno je predložila odgodu primjene Direktive o distribuciji osiguranja za sedam mjeseci, do 1. listopada 2018. Europski parlament i 16 zemalja članica već je tražilo takvu odgodu.
Starije