Svet osiguranja

Rast tržišta osiguranja od 9,34 posto

Prema kumulativnim podacima Hrvatskog ureda za osiguranje za studeni 2018. godine društva za osiguranje zaračunala su ukupnu bruto premiju u iznosu od 9.069.391.446 kn, što predstavlja rast od 9,34% u odnosu na studeni 2017. godine.
13.12.2018.
13.12.2018.

Hrvatski paraolimpijci i zaposlenici Allianza volontirali diljem Hrvatske

Zaposlenici  Allianza i hrvatski paraolimpijci u zajedničkoj volonterskoj akciji pomogli su udrugama i ustanovama koje skrbe o djeci s teškoćama u razvoju te nezbrinutoj i djeci lošijeg imovinskog stanja u Splitu, Požegi, Rijeci, Varaždinu i Zagrebu darujući im jedan volonterski dan.

08.12.2018.

Izraženi rizici na kripto tržištu zahtijevaju pojačan oprez

Najpopularnija kriptovaluta bitcoin, ali i ostala kripto imovina tokom 2018. prolaze kroz značajnu i kontinuiranu cjenovnu korekciju. Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) je o mogućem ostvarivanju takvih rizika upozoravala investicijsku javnost objavom Informacije o rizicima ulaganja u kriptovalute i ICO kao i dodatne Informacije o virtualnim valutama i rizicima ulaganja u virtualne valute.  Zbog iznimne volatilnosti kripto imovine, koja predstavlja poseban rizik za male ulagatelje, HANFA još jednom poziva građane na oprez i razborito postupanje kod ulaganja u takve proizvode.
06.12.2018.

HANFA odlučno odbacuje sve insinuacije o sukobu interesa

Nastavno na neosnovane i neutemeljene špekulacije koje su se danas pojavile u hrvatskim medijima, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) objavljuje sljedeće priopćenje za javnost:
HANFA je neovisna institucija odgovorna Hrvatskom Saboru te u svom poslovanju, kao i u izboru i imenovanju kadrova, pristupa profesionalno i neovisno. Glavni kriterij izbora kadrova kod imenovanja su stručnost i sposobnost, a o rodbinskim ili drugim osobnim vezama naših djelatnika nismo niti bi trebali biti informirani, jer ih ne smatramo kriterijem izbora.

05.12.2018.

Wiener primio nagradu HUMS-a

Središnje događanje prvog dana konferencije Hrvatski dani sigurnosti u organizaciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti bila je dodjela Hrvatske velike nagrade sigurnosti, sedme godine zaredom otkako ovim prestižnim priznanjem za izrazite doprinose ostvarivanju i razvoju sigurnosti HUMS nagrađuje pojedince i organizacije. Nagrade su dodijeljene u 11 kategorija, a jednu od nagrada odnijelo je osiguravajuće društvo Wiener osiguranje VIG za projekt „(O)siguran online“. Nagradu je primila u ime VIG-a Alina Radusin iz korporativnih komunikacija Wiener osiguranje VIG.

05.12.2018.

Zrinka Živković Matijević predsjednica Kluba glavnih ekonomista HUB-a

Zrinka Živković Matijević, direktorica Ekonomskih i financijskih istraživanja iz Raiffeisen banke te Zdeslav Šantić, direktor Ekonomskih istraživanja iz OTP Splitske banke, novo su vodstvo Kluba glavnih ekonomista Hrvatske udruge banaka (HUB).
05.12.2018.

Učlanjenje u Raiffeisen dobrovoljni mirovinski fond bez ulazne naknade

Važnost uplata u treći mirovinski stup je prepoznata kao osnova osiguranja boljih životnih uvjeta i sigurnije budućnosti za korisnike dobrovoljne mirovinske štednje. Osim što dobrovoljni mirovinski fondovi ostvaruju optimalne prinose, jedini su oblik štednje na tržištu koji ostvaruju i dodatne državne poticaje u iznosu od 750 HRK na godišnjoj razini, ovisno o ukupnoj godišnjoj uplati. 
05.12.2018.

UNIQA Viber Bot u Hrvatskoj

Prateći najnovije trendove u digitalnoj korisničkoj podršci, UNIQA osiguranje ponudilo je korisnicima novi kanal komunikacije – UNIQA Viber Bot, na kojem se mogu besplatno skinuti unikatni viber stikeri sa simpatičnim likom jednoroga.
03.12.2018.

Očekuje nas buran tjedan na globalnim financijskim tržištima

Iako će srijeda biti neradni dan na američkom tržištu dionica u čast nedavno preminulog bivšeg američkog predsjednika Georgea Busha starijeg, ovaj tjedan bi trebao donijeti mnogo akcije na financijskim tržištima. Naime, osim najavljenih ekonomskih događaja koji tradicionalno uzrokuju značajnije pomake na burzama, investitori će raditi transakcije i na temelju novonastalih razvoja događaja po pitanju trgovinskog rata između SAD-a i Kine te Brexita
03.12.2018.

IDD direktiva i novi Zakon o osiguranju donijet će značajne promjene u sektoru osiguranja

Kroz novi Zakon o osiguranju usvojen na današnjoj sjednici Hrvatskog sabora bit će implementirana Direktiva (EU) 2016/97 Europskog parlamenta i Vijeća (poznatija kao IDD direktiva), što će donijeti značajne promjene u sektoru osiguranja.

29.11.2018.

Generali Osiguranje Srbija - prva Family Friendly financijska organizacija u Srbiji

Generali Osiguranje Srbija je prva financijska organizacija u Srbiji i regiji koja je dobila certifikat Family Friendly Enterprise. Certifikat se dodjeljuje poduzećima koja svojim zaposlenima omogućavaju da lakše usklade obveze u privatnom životu s obavezama na poslu. Certifikat je primio predsjednik Izvršnog odbora Generali Osiguranja Srbija Dragan Filipović.

27.11.2018.

HGSS-u Allianz donirao novi čamac za spašavanje

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) svoju je flotu plovila ojačala novim čamcem za spašavanje koji će njegovim volonterima omogućiti lakši pristup unesrećenima i brže intervencije u budućim slučajevima poplava. Nabavku čamca koji su odmah i testirali u Ogulinu omogućio je njihov partner, Allianz osiguranje.
27.11.2018.

Kriptovalute u samo dva tjedna izgubile 30-50% vrijednosti, no to ne znači da su postale jeftine!

Za kriptovalute, 2018. godina nije bila dobra. Vrijednost svih važnijih kriptovaluta kao što su Bitcoin, Ether i Ripple je značajno pala, a tempo pada se tijekom studenog dodatno ubrzao. Na platformama Admiral Marketsa u trenutku pisanja teksta CFD na Bitcoin, najpoznatiju kriptovalutu, trenutno vrijedi 3858,00 USD, što je 37% manje nego prije 14 dana te približno 80% manje nego krajem prošle godine, kada je Bitcoin dosegnuo rekordnu vrijednost od gotovo 20.000 USD. Ether je posljednja dva tjedna izgubio 47% vrijednosti, dok je Ripple pao „umjerenih“ 30%.
23.11.2018.

Generali 2021.: Vlastitim snagama do ubrzanja rasta

Upravni odbor Assicurazioni Generali S.p.A ("Generali" ili "Grupa"), pod predsjedanjem Gabrielea Galateria di Genolae, odobrio je Generalijev novi trogodišnji strateški plan, Generali 2021: Vlastitim snagama do ubrzanja rasta.
Plan je usklađen s postavljenom ambicijom Grupe da bude partner svojim klijentima u svim fazama njihova života, kroz ponudu inovativnih i personaliziranih rješenja, uz podršku snažne distribucijske mreže te da predvodi europsko tržište osiguranja u segmentima ponude za fizičke osobe, profesionalce te malo i srednje poduzetništvo; istovremeno da fokusirano gradi globalnu platformu za upravljanje imovinom i ostvaruje mogućnosti na tržištima visokog potencijala.
20.11.2018.

Kupovina osiguranja putem UNIQA Viber Bota osvježena novim stickerima!

Koristeći nove UNIQA Viber stickere, u svega nekoliko dana razmijenjeno je preko 150.000 sigurnih poruka ljubavi, a više od 50.000 novih korisnika izvršilo je download UNIQA Viber Appa.
Starije