Svet osiguranja

20.11.2018.

Desetogodišnji Šimun Ivandić iz Samobora u motocross kampu Allianz

U jakoj konkurenciji 250 mladih talenata iz cijeloga svijeta ove je godine mjesto u motocross kampu Allianz Junior Motor Camp pod vodstvom sedmerostrukog svjetskog prvaka u motociklizmu Marca Márqueza izborio i 10-godišnji Šimun Ivandić iz Samobora.
19.11.2018.

Dok cijena nafte pada, cijena prirodnog plina strmoglavo raste

Na tržištu energenata se trenutno događa nešto interesantno – cijena nafte neprekidno pada već mjesec i pol dana, dok cijena prirodnog plina u istom period strmoglavo raste. Na platformama Admiral Marketsa cijena CFD-a na barel BRENT nafte trenutno iznosi 67,11 dolara, što je čak 22% ispod razine s početka listopada, dok je cijena prirodnog plina na američkom tržištu u istom periodu porasla čak 43%.
19.11.2018.

Višnja Božinović nova članica Uprave RBA

Na Sjednici Hrvatske narodne banke (HNB) održanoj u srijedu, 14. studenog 2018. godine, Savjet HNB-a usuglasio se s prijedlogom Nadzornog odbora Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) za imenovanje Višnje Božinović novom članicom Uprave RBA.
16.11.2018.

Triglav Grupa na kraju trećeg tromjesečja potvrđuje prognozu planirane godišnje dobiti

U prvih devet mjeseci ove godine Triglav grupa je realizirala 69,9 milijuna eura dobiti prije oporezivanja, što je za 8% više nego u istom periodu prošle godine. Uzimajući u obzir predviđene prilike do kraja godine potvrđuje prognozu planiranog godišnjeg rezultata.
15.11.2018.

Udruženje BH novinari organizira natječaj za novinare

Natječaj  „UNIQA Press Award“ za najbolji objavljeni novinski članak, radio prilog, TV prilog, web objavu i blog priču organizira Udruženje/udruga BH novinari pod pokroviteljstvom UNIQA osiguranja i trajat će od 15. studenog 2018. godine do 15. veljače 2019. godine.
15.11.2018.

RBI u prva tri tromjesečja 2018. ostvario konsolidiranu dobit u visini 1.173 milijuna eura

Od 1. siječnja 2018. godine, na snazi je novi računovodstveni standard za financijske instrumente (MSFI 9). Osim usvajanja MSFI-ja 9, RBI je promijenio i prikaz svoje bilance stanja koji je sada usklađen sa standardima financijskog izvješćivanja (FINREP) koje je donijelo Europsko nadzorno tijelo za bankarstvo (EBA). Nakon usvajanja standarda bilo je nužno prilagoditi i podatke za usporedivo razdoblje te datum usporedivog izvješća.

13.11.2018.

Allianz je u trećem tromjesečju ostvario operativnu dobit od tri milijarde eura

Ukupni prihodi Allianza porasli su za 7,9 posto na 30,5 milijardi eura. Operativna dobit skočila je za 20,6 posto na 3,0 milijarde eura ponajviše zahvaljujući segmentu neživotnih osiguranja, koji je zabilježio niža potraživanja vezana za prirodne katastrofe, bolju situaciju s temeljnim potraživanjima, niži omjer troškova, i snažan rast premija. Istovremeno su veći prihodi od imovine klijenata pod upravljanjem te veće naknade za uspješnost rezultirali rastom operativne dobiti segmenta upravljanja imovinom.
12.11.2018.

Novi val jačanja dolara srušio cijenu nafte, zlata i većine ostalih valuta!

Američka centralna banka je u četvrtak donosila odluku o visini referentnih kamatnih stopa i kao što je bilo očekivano stope su zadržane na istoj razini. No, reakcija investitora na financijskim tržištima je bila pomalo neočekivana. Došlo je do rasprodaje obveznica, što je rezultiralo porastom kamatnih stopa na američke državne obveznice. Također je došlo do naglog jačanja dolara u odnosu na ostale valute. Tečaj EUR/USD u trenutnu pisanja teksta na platformama Admiral Marketsa iznosi 1.1256, što znači da je od četvrtka američki dolar ojačao 1,5%.
11.11.2018.

Međunarodna konferencija Beogradske berze UPGRADE IN BELGRADE 2018.

Slijedećeg četvrtka će, po 17. put u Beogradu biti održana Međunarodna konferencija Beogradske berze UPGRADE IN BELGRADE 2018. Predstavnici 15 najvećih dioničarskih društava čijim se dionicama trguje ne samo na beogradskoj, već i na burzama u Ljubljani, Zagrebu, Skoplju i Sofiji će u okviru investitorskog dijela konferencije predstaviti svoje poslovne planove institucijskim investitorima iz svijeta koji pokrivaju našu regiju. Kao i većina investitorskih konferencija koje se održavaju krajem godine i ova, beogradska, može biti ključna za preliminarne portfolio strategije velikih profesionalnih investitora za narednu godinu.

08.11.2018.

Započeli Hrvatski dani osiguranja u Opatiji

Pod visokim pokroviteljstvom Ureda predsjednice RH i uz potporu Ministarstva financija u Opatiji su otvoreni peti Hrvatski dani osiguranja, vodeća strukovna manifestacija, koja okuplja hrvatske i europske stručnjake osiguravateljne industrije.
07.11.2018.

FWR Privatno bankarstvo potvrdilo izvrsnost i nagrađeno za najbolje privatno bankarstvo u Hrvatskoj

Friedrich Wilhelm Raiffeisen Privatno bankarstvo (FWR) proglašeno je najboljim privatnim bankarstvom u Hrvatskoj od strane eminentnog specijaliziranog financijskog magazina Global Finance iz New Yorka, po drugi puta u posljednje dvije godine. FWR Privatno bankarstvo Raiffeisen banke ove je godine osvojilo prestižnu titulu „The World's Best Private Banks 2019“, te potvrdilo visoki standard kvalitete u segmentu privatnog bankarstva.
06.11.2018.

Hrvatski građani se prema financijskoj imovini nalaze u „zlatnoj sredini“

Povodom Svjetskog dana štednje prošloga je tjedna u Hrvatskoj udruzi banaka održana konferencija na temu „Raste li financijska imovina građana u Hrvatskoj?“. Tom je prilikom zaključeno da se hrvatski građani prema financijskoj imovini nalaze u „zlatnoj sredini“ u usporedbi s građanima ostalih država srednje i istočne Europe.
05.11.2018.

Napokon počinje period jačanja britanske funte?

U četvrtak je došlo do naglog jačanja britanske funte koja je u odnosu na euro ojačala više od 1%, a u odnosu na američki dolar čak 2% u samo jednom danu. U trenutku pisanja teksta tečaj EUR/GBP na platformama Admiral Marketsa iznosi 0.8778, što znači da je funta trenutno 2,5% jača nego prije tri mjeseca, ali i dalje 20% slabija nego 2015. godine - prije odluke o napuštanju EU.
05.11.2018.

Predstavljena sponzorska suradnja Hrvatskog skijaškog saveza i Generalija

Na današnjoj konferenciji za medije u zagrebačkom hotelu Westin na kojoj su bili prisutni naši A reprezentativci: Leona Popović, Filip Zubčić, Matej Vidović, Istok Rodeš i Elias Kolega te trener-savjetnik Ivica Kostelić najavljena je nova skijaška sezona te odlazak naših najboljih natjecatelja na utrke Svjetskog kupa u Finsku i SAD te je predstavljena suradnja s jednim od glavnih sponzora Hrvatskog skijaškog saveza tvrtkom Generali osiguranje d.d.
31.10.2018.

Rast na krilima osobne potrošnje

Analitičari Raiffeisen banke pripremili su novo, četvrto ovogodišnje izdanje RBAnaliza. Uz uobičajene makroekonomske teme i prognoze RBAnalize donese kratki pregled kretanja cijena na tržištu stambenih nekretnina, osvrt na politike ESB-a i Fed-a te naposljetku analizu dioničkih tržišta regije. 

StarijeNovije